fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka fasolowa z ziołami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2a2bb16b-0f34-4ab2-bd79-12b453f71b4a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka fasolowa z ziołami

Przygotowanie

  • Fasolę z soczewicą odsączamy z zalewy, przenosimy na sitko i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą
  • Z fasolki szparagowej odcinamy końcówki, kroimy każdy strąk na pół i gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 2-3 minuty
  • Zieleninę grubo siekamy
  • Pomidory kroimy w grubą kostkę
  • Fasolkę odcedzamy i przenosimy do miski z wodą i lodem
  • Następnie fasolkę ponownie odcedzamy i przenosimy do suchej miski
  • Do miski dodajemy fasolę z soczewicą, zieleninę oraz pomidory i całość dokładnie mieszamy
  • Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do osobnej miski
  • Dodajemy tłuszcz z octem i dokładnie mieszamy, a następnie polewamy sosem sałatkę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Do sałatki możesz dodać więcej ulubionych warzyw np. czerwoną cebulę.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnic od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Fasola czerwona z puszki (325 g)
  • Fasola biała z puszki (325 g)
  • Soczewica konserowa z puszki (325 g)
  • Pomidor (300 g)
  • Fasola szparagowa zielona (świeża) (200 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (12 g)
  • Bazylia (świeża) (12 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (6 ml)
  • Czosnek (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Kolorowa sałatka z kuskusem

Cukinię kroimy w cienkie plasterki Cebulę obieramy i kroimy w piórka Papryki kroimy w kostkę Pomidory kroimy w paski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę) Wrzucamy cukinię, cebulę oraz papryki i smażymy przez ok. 8-10 minut,…

WIĘCEJ >

Ryżowa sałatka z pieczonymi warzywami

Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Warzywa kroimy w kostkę i przenosimy do miski Dodajemy tłuszcz oraz przyprawy i dokładnie…

WIĘCEJ >

Sałatka z rolkami łososiowo-serowymi

Łososia kroimy w plastry Ser kroimy na kawałki (w przypadku jeśli nie mamy małych kulek) Rzodkiewkę kroimy w pół plastry Z granatu wydłubujemy pestki Na talerzach rozkładamy sałatę, dodajemy rzodkiewkę i skrapiamy tłuszczem oraz posypujemy…

WIĘCEJ >

Sałatka z jajem, szynką parmeńską i awokado

Awokado obieramy i kroimy w paski Rzodkiewkę kroimy w plastry Wszystkie warzywa oraz szynkę układamy na talerzu, tak jak na załączonym obrazku Całość polewamy tłuszczem i posypujemy przyprawami W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli…

WIĘCEJ >