fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka fasolowa z ziołami

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-160
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałatka fasolowa z ziołami

Przygotowanie

  • Fasolę z soczewicą odsączamy z zalewy, przenosimy na sitko i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą
  • Z fasolki szparagowej odcinamy końcówki, kroimy każdy strąk na pół i gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 2-3 minuty
  • Zieleninę grubo siekamy
  • Pomidory kroimy w grubą kostkę
  • Fasolkę odcedzamy i przenosimy do miski z wodą i lodem
  • Następnie fasolkę ponownie odcedzamy i przenosimy do suchej miski
  • Do miski dodajemy fasolę z soczewicą, zieleninę oraz pomidory i całość dokładnie mieszamy
  • Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do osobnej miski
  • Dodajemy tłuszcz z octem i dokładnie mieszamy, a następnie polewamy sosem sałatkę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Fasola czerwona z puszki (325 g)
  • Fasola biała z puszki (325 g)
  • Soczewica konserowa z puszki (325 g)
  • Pomidor (300 g)
  • Fasola szparagowa zielona (świeża) (200 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (12 g)
  • Bazylia (świeża) (12 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (6 ml)
  • Czosnek (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Paprykarz wegański

Gotujemy ryż wedle instrukcji na opakowaniu i odcedzamy na sicie Marchew, pietruszkę i seler obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Paprykę kroimy w drobną kostkę Rozgrzewamy…

WIĘCEJ >

Boczek z dzika z kaszą i kapustą

Marchew, pietruszkę i selera obrać, pokroić, położyć na dnie wolnowaru Mięso posolić, popieprzyć i położyć na warzywach Włączamy wolnowar na „low” na 8 godz. Kaszę gotujemy ok. 15 minut Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Rozgrzewamy na…

WIĘCEJ >

Sałatka z mango, granatem i awokado

Warzywa i owoce dokładnie myjemy Awokado, mango i ogórka kroimy w kostkę i wrzucamy do miski Dodajemy poszatkowany szczypiorek, porwaną sałatę oraz rukolę Posypujemy pestkami granatu Sok z limonki łączymy z oliwą, miodem i solą…

WIĘCEJ >

Fishburgery

Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Naczynie żaroodporne wykładamy papierem do pieczenia Do miski z serem wsypujemy bułkę tartą oraz przyprawy (zioła prowansalskie) i mieszamy Do…

WIĘCEJ >