fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka fasolowa z ziołami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2a2bb16b-0f34-4ab2-bd79-12b453f71b4a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałatka fasolowa z ziołami

Przygotowanie

  • Fasolę z soczewicą odsączamy z zalewy, przenosimy na sitko i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą
  • Z fasolki szparagowej odcinamy końcówki, kroimy każdy strąk na pół i gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 2-3 minuty
  • Zieleninę grubo siekamy
  • Pomidory kroimy w grubą kostkę
  • Fasolkę odcedzamy i przenosimy do miski z wodą i lodem
  • Następnie fasolkę ponownie odcedzamy i przenosimy do suchej miski
  • Do miski dodajemy fasolę z soczewicą, zieleninę oraz pomidory i całość dokładnie mieszamy
  • Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do osobnej miski
  • Dodajemy tłuszcz z octem i dokładnie mieszamy, a następnie polewamy sosem sałatkę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Do sałatki możesz dodać więcej ulubionych warzyw np. czerwoną cebulę.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnic od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Fasola czerwona z puszki (325 g)
  • Fasola biała z puszki (325 g)
  • Soczewica konserowa z puszki (325 g)
  • Pomidor (300 g)
  • Fasola szparagowa zielona (świeża) (200 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (12 g)
  • Bazylia (świeża) (12 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (6 ml)
  • Czosnek (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Panna cotta kokosowa z truskawkami

Panna cotta:  Mleko kokosowe wlać do garnka Dodać daktyle Gotować na małym ogniu 10 min W tym czasie żelatynę wsypać do jakiejś miseczki Zalać żelatynę 25 ml zimnej wody z kranu (to tyle, ile kieliszek…

WIĘCEJ >

Rolada z karkówki faszerowana duszonym porem z grillowanymi warzywami

Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Pora przekroić na pół, wypłukać pod bieżącą wodą, żeby nie było piasku między liśćmi i pokroić w półksiężyce Nagrzewamy piekarnik do 180 st. C Na patelni rozgrzewamy…

WIĘCEJ >

Chleb tostowy

Do miski wsypujemy mąkę, a na środku robimy dołek Do osobnej miski wlewamy wodę (1/6 ilości), wsypujemy proszek do pieczenia oraz zakwas i dokładnie mieszamy, a następnie przelewamy do miski z mąką Dodajemy sól, dolewamy…

WIĘCEJ >

Omleciki ze szpinakiem i kukurydzą

Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki Do miski wkładamy szpinak, dodajemy odsączoną kukurydzą oraz cebulę i mieszamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Formę na babeczki lekko smarujemy tłuszczem i wkładamy na ok….

WIĘCEJ >