fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka ze szpinaku z fetą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4f7c7fd2-e660-4fa8-902c-78c26d393eb1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka ze szpinaku z fetą

Przygotowanie

  • Rzodkiewki kroimy w plastry
  • Pomidora kroimy w ćwiartki
  • Wszystkie warzywa wkładamy do miski i posypujemy pokruszonym serem oraz pestkami i polewamy tłuszczem oraz octem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek.

Do sałatki możesz dodać więcej ulubionych warzyw np. czerwoną cebulę.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor koktajlowy (180 g)
  • Rzodkiewka (120 g)
  • Ser feta (100 g)
  • Szpinak (50 g)
  • Pestki słonecznika obrane (10 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Olej MCT (10 ml)
  • Ocet balsamiczny (3 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Chleb gryczano-jaglany

Obie kasze dokładnie wypłukać na sicie jaglaną najlepiej zalać na chwilę wrzątkiem. Kasze przełożyć do miski i zalać wodą tak, aby je zakryć. Odstawić na minimum 24 godziny, przemieszać od czasu do czasu, ewentualnie uzupełnić…

WIĘCEJ >

Puree z batata

Bataty obieramy i gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez 30 min i odcedzamy na sicie Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Rozgrzewamy w małym garnuszku tłuszcz Smażymy cebulę przez 2 min Dodajemy ugotowane bataty Miksujemy…

WIĘCEJ >

Wątróbka wieprzowa w pomarańczach

Cebulę obieramy i kroimy w piórka Pomarańcze obieramy i kroimy w cząstki Wątrobę kroimy pod jak największym skosem w cienkie plastry Rozgrzewamy patelnię z łyżką tłuszczu Kładziemy wątrobę i obsmażamy z każdej strony przez 1-2…

WIĘCEJ >

Wieprzowina słodko-kwaśna na ryżu

Mięso oczyszczamy i kroimy w cienkie plasterki Następnie każdy kawałek mięsa przyprawiamy z każdej strony Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Paprykę kroimy w większą kostkę Cebulę obieramy i kroimy w większą…

WIĘCEJ >