fbpx
logo
Szukaj
open close

Salceson z czekolady

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c68d6e518-e3f5-44a0-9f53-d87f138e066a-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Salceson z czekolady

Przygotowanie

  • Dzień wcześniej wsypujemy orzechy do naczynia i zalewamy zimną wodą
  • Na drugi dzień przekładamy orzechy na sito i odcedzamy
  • Bierzemy garnek, wkładamy do niego masło, połamaną czekoladę
  • Dolewamy mleko kokosowe
  • Na małym ogniu rozpuszczamy czekoladę
  • Czekolada ma się rozpuścić i całość połączyć, ale nie może się zagotować
  • Dorzucamy odcedzone orzechy, skórkę pomarańczową, ziarenka wanilii lub olejku i mieszamy
  • Łyżką/nabierką/chochelką nakładamy czekoladę do foremek muffinkowych
  • Wkładamy do lodówki na 8 godzin
  • Wyjmujemy i wyduszamy z foremek salcesony z czekolady 

Rady dietetyka

Wybierając czekoladę gorzką, kierujmy się jej składem, by odznaczała się minimum 80% zawartością kakao oraz by nie zawierała lecytyny sojowej.

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 8
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Czekolada gorzka (bez mleka) (200 g)
  • Masło klarowane ghee (100 g)
  • Orzech laskowy (50 g)
  • Orzech nerkowca (50 g)
  • Orzech włoski (50 g)
  • Mleko kokosowe (50 ml)
  • Pomarańcza – skórka (1 g)
  • Wanilia – olejek (1 ml)

Potrzebny sprzęt

Foremka na muffiny, Garnek, Lodówka, Miska, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Seler naciowy

Łodygi selera myjemy Zjadamy w całości lub dzielimy na mniejsze kawałki

WIĘCEJ >

Sorbet malinowy

Obieramy jabłko i banana, kroimy w kawałki Owoce mieszamy razem w misce Dodajemy maliny i wkładamy do zamrażarki na kilka godz. Wyjmujemy owoce z zamrażarki i miksujemy blenderem

WIĘCEJ >

Fritatta owocowa

Jabłko obieramy i kroimy w kostkę, banana kroimy w plastry. Lekko podsmażamy na niewielkiej ilości oleju jabłko i banana. Jajka wbijamy do miseczki, dokładnie mieszamy z przyprawami i wlewamy na patelnię z owocami. Smażymy na…

WIĘCEJ >

Ciastka z tapioką

Mało rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w garnku na małym ogniu. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wszystkie składniki miksujemy razem z rozpuszczony masłem. Masę wylewamy do foremek i pieczemy przez 20 minut. Gotowe ciastka wyjmujemy…

WIĘCEJ >