fbpx
logo
Szukaj
open close

Salsa z mango i awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1f0350df-b0aa-496d-a75f-c85126a256e1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Salsa z mango i awokado

Przygotowanie

  • Mango i awokado obieramy, usuwamy pestki i kroimy miąższ w kostkę
  • Zieleninę, chili i cebulę drobno siekamy (z chili usuwamy pestki)
  • Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia salsy.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mango (250 g)
  • Awokado (140 g)
  • Cebula czerwona (50 g)
  • Chili (10 g)
  • Kolendra (świeża) (9 g)
  • Sok z cytryny (bio) (6 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Polewa klonowa

Tłuszcz powinien być miękki Wszystkie składniki miksujemy na jednolitą konsystencję

WIĘCEJ >

Meksykański dodatek do ziemniaków z orzechami pekan

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 160 st. C Na blachę wylewamy tłuszcz i równomiernie rozprowadzamy Orzechy mieszamy z przyprawami i równomiernie rozprowadzamy po tłuszczu Blachę wkładamy do piekarnika i prażymy przez ok. 20 minut, co jakiś…

WIĘCEJ >

Ziołowy dressing balsamiczny

Do miski wlewamy tłuszcz oraz ocet i dokładnie mieszamy Zieleninę drobno siekamy i dodajemy do miski Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i dodajemy do miski, po czym całość dokładnie mieszamy Dodajemy przyprawy (sól i pieprz)…

WIĘCEJ >

Ketchup z papryki

Papryki kroimy na pół, usuwamy gniazda nasiennie i mielimy standardowym sitku do miski Z papryki odlewamy połowę soku Dodajemy tłuszcz, sól oraz cukier i całość dokładnie mieszamy Zawartość miski przenosimy do garnka i zagotowujemy, a…

WIĘCEJ >