Salsa z mango i awokado
Salsa z mango i awokado
Przygotowanie
- Mango i awokado obieramy, usuwamy pestki i kroimy miąższ w kostkę
- Zieleninę, chili i cebulę drobno siekamy (z chili usuwamy pestki)
- Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia salsy.
Autor
Lista składników
- Mango (250 g)
- Awokado (140 g)
- Cebula czerwona (50 g)
- Chili (10 g)
- Kolendra (świeża) (9 g)
- Sok z cytryny (bio) (6 ml)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Polewa klonowa
Tłuszcz powinien być miękki Wszystkie składniki miksujemy na jednolitą konsystencję
WIĘCEJ >Meksykański dodatek do ziemniaków z orzechami pekan
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 160 st. C Na blachę wylewamy tłuszcz i równomiernie rozprowadzamy Orzechy mieszamy z przyprawami i równomiernie rozprowadzamy po tłuszczu Blachę wkładamy do piekarnika i prażymy przez ok. 20 minut, co jakiś…
WIĘCEJ >Ziołowy dressing balsamiczny
Do miski wlewamy tłuszcz oraz ocet i dokładnie mieszamy Zieleninę drobno siekamy i dodajemy do miski Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i dodajemy do miski, po czym całość dokładnie mieszamy Dodajemy przyprawy (sól i pieprz)…
WIĘCEJ >Ketchup z papryki
Papryki kroimy na pół, usuwamy gniazda nasiennie i mielimy standardowym sitku do miski Z papryki odlewamy połowę soku Dodajemy tłuszcz, sól oraz cukier i całość dokładnie mieszamy Zawartość miski przenosimy do garnka i zagotowujemy, a…
WIĘCEJ >