fbpx
logo
Szukaj
open close

Salsa ze świeżych warzyw ogrodowych

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca29e2132-4eef-468c-8ccd-dbd01dbbd0f7
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Salsa ze świeżych warzyw ogrodowych

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w ćwiartki
  • Paprykę kroimy w ćwiartki (gniazdo nasienne usuwamy)
  • Jalapeño drobno siekamy
  • Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry i drobno siekamy
  • Do blendera wrzucamy czosnek i blendujemy
  • Dodajemy cebulę, paprykę oraz jalapeño i krótko siekamy w blenderze
  • Dodajemy pomidory oraz zieleninę i blendujemy, aż wszystko się dokładnie wymiesza (nie blendujemy na gładko)
  • Dodajemy przyprawy i mieszamy
  • Salsę przed podaniem schładzamy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia salsy.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 25
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor (1000 g)
  • Papryka zielona (140 g)
  • Cebula (105 g)
  • Jalapeño (60 g)
  • Kolendra (świeża) (24 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Lodówka, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Chleb pytlowy z dobrej piekarni – kanapki

Pokrój chleb Posmaruj masłem lub pastą wegańską (inspiracje znajdziesz w przepisach powiązanych) Nałóż ulubione warzywa, zgodnie z tym co możesz i lubisz jeść

WIĘCEJ >

Grzanki z pasztetem

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papier kładziemy kromki chleba i wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut Ogórka kroimy w plastry Po tym czasie przenosimy grzanki na…

WIĘCEJ >

Chleb żytni z masłem

Kromki chleba smarujemy masłem

WIĘCEJ >

Kulki wieprzowe z curry

Cebulę obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki do miski Czosnek obieramy i drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy 1/3 ilości tłuszczu Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty Dodajemy pastę i smażymy…

WIĘCEJ >