fbpx
logo
Szukaj
open close

Salsa ze świeżych warzyw ogrodowych

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca29e2132-4eef-468c-8ccd-dbd01dbbd0f7
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Salsa ze świeżych warzyw ogrodowych

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w ćwiartki
  • Paprykę kroimy w ćwiartki (gniazdo nasienne usuwamy)
  • Jalapeño drobno siekamy
  • Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry i drobno siekamy
  • Do blendera wrzucamy czosnek i blendujemy
  • Dodajemy cebulę, paprykę oraz jalapeño i krótko siekamy w blenderze
  • Dodajemy pomidory oraz zieleninę i blendujemy, aż wszystko się dokładnie wymiesza (nie blendujemy na gładko)
  • Dodajemy przyprawy i mieszamy
  • Salsę przed podaniem schładzamy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia salsy.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 25
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor (1000 g)
  • Papryka zielona (140 g)
  • Cebula (105 g)
  • Jalapeño (60 g)
  • Kolendra (świeża) (24 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Lodówka, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Domowa żółta musztarda

Mąkę z gorczycy mieszamy z przyprawami i zalewamy wodą, miksujemy blenderem Ustawiamy na najmniejszym ogniu i gotujemy do momentu aż zmniejszy się objętość o połowę przez około 40 minut Po tym czasie dolewamy ocet Gotujemy…

WIĘCEJ >

Dip z czerwonej papryki

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Papryki kładziemy na blachę i wkładamy do piekarnika na ok. 10-15 minut (pieczemy do momentu, aż napęcznieją) Następnie przenosimy papryki do miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do ostygnięcia…

WIĘCEJ >

Guacamole z selerem naciowym

Awokado głęboko nacinamy wzdłuż (do pestki), połówki obracamy w przeciwnych kierunkach i rozdzielamy, po czym wyrzucamy pestkę Miąższ z awokado wydrążamy, wkładamy do miski i skrapiamy sokiem, aby nie ściemniał Następnie rozgniatamy miąższ widelcem na…

WIĘCEJ >

Nutella z daktyli

Orzechy (opcjonalnie podprażone) wrzucamy do blendera i miksujemy na krem. Dorzucamy daktyle, mleko i kakao i/lub karob; jeśli konsystencja będzie zbyt gęsta, możemy stopniowo dolewać mleka lub wody (np. z daktyli).

WIĘCEJ >