fbpx
logo
Szukaj
open close

Serce wołowe po baskijsku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb1812596-79b5-4aa9-a503-482b6ef0eaa3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Serce wołowe po baskijsku

Przygotowanie

  • Do garnka wkładamy serce, zalewamy zimną wodą, dodajemy posiekaną cebulę (białą) oraz przyprawy (pieprz ziarnisty, goździki i czosnek) i doprowadzamy do wrzenia
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy na wolnym ogniu do miękkości mięsa (ok. 2-2,5 godz.)
  • Gdy mięso będzie miękkie – odkładamy do ostygnięcia
  • Z ostygniętego mięsa odkrawamy zewnętrzną część serca, a resztę kroimy w kostkę
  • Cebulę (czerwoną) obieramy, drobno siekamy i wrzucamy do miski
  • Seler kroimy w cienkie plasterki i wrzucamy do miski
  • Pomidora kroimy w kostkę i wrzucamy do miski
  • Do miski dodajemy pozostałe składniki (poza mięsem) i dokładnie mieszamy
  • Na talerzach rozkładamy mięso, a na wierzch kładziemy warzywa

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z wołowiną.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut, powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Wołowina rostbef (250 g)
  • Pomidor koktajlowy (200 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Domowe enchiladas z wołowiną

Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Cebulę ze szczypiorkiem osobno, drobno siekamy Pomidory kroimy w drobną kostkę (…)

WIĘCEJ >

Aromatyczna wołowina po azjatycku

Mięso kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy na pół Czosnek z imbirem obieramy i drobno siekamy W rondlu rozgrzewamy (…)

WIĘCEJ >

Duszona wołowina po grecku

Mięso kroimy w kostkę Czosnek obieramy i drobno siekamy Cebulę obieramy i kroimy w piórka Ziemniaki dokładnie szorujemy i kroimy (…)

WIĘCEJ >

Bagietka na ciepło z wołowiną, cebulą i serem feta

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Bagietkę kroimy wzdłuż na pół i każdą połówkę kroimy na 2-3 części Blachę (…)

WIĘCEJ >

Burgery wołowe z pieczonymi burakami

Burgery wołowe: Wycisnąć czosnek przez praskę, posiekać natkę pietruszki. Wymieszać z mięsem. Na rozgrzaną patelnię dodać olej kokosowy i smażyć (…)

WIĘCEJ >