fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Serduszka duszone z pietruszką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c02b41f39-01e3-4835-bbee-773f07a408f3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Serduszka duszone z pietruszką

Przygotowanie

  • Mięso oczyszczamy z żył i tłuszczu
  • Marchew oraz cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty (do zarumienienia)
  • Dodajemy mięso i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dolewamy bulion, dodajemy marchew oraz przyprawy (poza solą i pieprzem) i dusimy pod przykryciem przez ok. 45 minut (do momentu, aż mięso będzie miękkie)
  • Pod koniec gotowania dodajemy posiekaną zieleninę oraz pozostałe przyprawy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia serc.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak serce (200 g)
  • Bulion jarski (125 ml)
  • Cebula (50 g)
  • Marchew (20 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
  • Liść laurowy (2 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (1.5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Majeranek suszony (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gulasz wołowy z daktylami

Cebulę obieramy i drobno siekamy Mięso kroimy w kostkę Daktyle drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i smażymy przez ok. 2-3 minuty Dodajemy przyprawy (imbir i cynamon) i smażymy przez ok. 1 minutę…

WIĘCEJ >

Budyń kasztanowo – kokosowy

Około ¼ szklanki mleka kokosowego odlewamy do jakiejś miseczki Do odlanego mleka dodajemy mąkę kasztanową, cały czas mieszając Resztę mleka wlewamy do garnuszka i zagotowujemy Na gotujące się mleko powoli wlewamy rozmieszaną z mlekiem mąkę…

WIĘCEJ >

Kotlet rybny z makaronem (jajeczne oczy)

Makaron i dodatki Makaron gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty (na twardo) Z papryki wycinamy kawałki na kształt kokardy…

WIĘCEJ >

Sałata z owocami morza, truskawkami i czereśniami

Na suchą, gorącą patelnię wrzucamy owoce morza, po chwili dodajemy tłuszcz Lekko solimy i pieprzymy, podsmażamy 2 min Sałatę kładziemy na talerzu Dodajemy roszponkę Czereśnie drylujemy i kładziemy na wierzchu Nakładamy owoce morza Dodajemy truskawki…

WIĘCEJ >