fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Serduszka duszone z pietruszką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c02b41f39-01e3-4835-bbee-773f07a408f3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Serduszka duszone z pietruszką

Przygotowanie

  • Mięso oczyszczamy z żył i tłuszczu
  • Marchew oraz cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty (do zarumienienia)
  • Dodajemy mięso i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dolewamy bulion, dodajemy marchew oraz przyprawy (poza solą i pieprzem) i dusimy pod przykryciem przez ok. 45 minut (do momentu, aż mięso będzie miękkie)
  • Pod koniec gotowania dodajemy posiekaną zieleninę oraz pozostałe przyprawy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia serc.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak serce (400 g)
  • Bulion jarski (250 ml)
  • Cebula (105 g)
  • Marchew (45 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Liść laurowy (2 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (1.5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Majeranek suszony (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Krewetki na sałacie duszone w pomarańczach

Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Pomarańcze obieramy, kroimy w cząstki Zdejmujemy pancerz z krewetek i usuwamy przewód pokarmowy (nacinamy kręgosłup i wyjmujemy jelito) Rozgrzewamy tłuszcz i smażymy krewetki minutę i obracamy na…

WIĘCEJ >

Sałatka na ciepło z kurczakiem

Mięso oczyszczamy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (smalec) Wrzucamy mięso, dodajemy przyprawy i podsmażamy przez ok. 7-8 minut Do miski wlewamy tłuszcz (oliwę) oraz ocet, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy…

WIĘCEJ >

Gotowana pierś kaczki

Kaczkę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (do momentu, aż przestanie być surowa)

WIĘCEJ >

Wegański rosół z makaronem Konjac

Makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą Zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą” Odcedzamy makaron na sicie W garnku zagotowujemy rosół Dorzucamy do rosołu makaron Wyłączamy palnik i…

WIĘCEJ >