fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Serca drobiowe z brokułem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3705c338-799d-4d5b-8e31-d593658a8b79
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Serca drobiowe z brokułem

Przygotowanie

  • Serca dokładnie myjemy i oczyszczamy
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy serca, liść laurowy oraz ziele angielskie i podsmażamy przez ok. 1 minutę (do momentu, aż serca zmienią kolor)
  • Dolewamy wodę i dusimy pod przykryciem przez ok. 1 godz. (co jakiś czas uzupełniamy odparowaną wodę)
  • Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 6-7 minut, a następnie odcedzamy
  • Gdy serca będą już miękki – dodajemy do nich brokuł, mieszamy i całość razem podgrzewamy przez ok. 1-2 minuty
  • Danie przenosimy na talerze i posypujemy przyprawami oraz posiekaną zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Można dodatkowo podać z marchewką lub dowolnymi innymi warzywami, które lubisz i tolerujesz.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia dań z różnych rodzajów serc.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Brokuł (240 g)
  • Kurczak serce (150 g)
  • Woda (150 ml)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (24 g)
  • Smalec z gęsi (12 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (1.5 g)
  • Liść laurowy (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Pokrywka do patelni, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gulasz z dyni

Grzyby wrzucamy do kubka, zalewamy wrzątkiem, przykrywamy jakimś talerzykiem/spodkiem Szynkę kroimy w kostkę 1 cm na 1 cm Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę Por…

WIĘCEJ >

Pasta musztardowa z białej fasoli

Fasolę, musztardę, czosnek i oliwę z oliwek miksujemy na gładką pastę. Dodajemy majeranek, doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania.

WIĘCEJ >

Sałatka z pieczoną kaczką

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Pierś z kaczki nacieramy solą i pieprzem. Układamy mięso na nagrzanej patelni skórą do dołu i smażymy przez 8 minut, następnie z drugiej strony (skórą do góry) przez minutę. Kaczkę…

WIĘCEJ >

Maniok z czerwoną cebulą

Maniok obieramy i kroimy w dużą kostkę Myjemy pod bieżącą wodą, wkładamy do garnka i zalewamy wodą (woda powinna całkowicie przykrywać kawałki manioka przez cały czas gotowania, lecz nie można jej dolewać w trakcie) Gotujemy…

WIĘCEJ >