fbpx
logo
Szukaj
open close

Serca drobiowe z brokułem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3705c338-799d-4d5b-8e31-d593658a8b79
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Serca drobiowe z brokułem

Przygotowanie

  • Serca dokładnie myjemy i oczyszczamy
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy serca, liść laurowy oraz ziele angielskie i podsmażamy przez ok. 1 minutę (do momentu, aż serca zmienią kolor)
  • Dolewamy wodę i dusimy pod przykryciem przez ok. 1 godz. (co jakiś czas uzupełniamy odparowaną wodę)
  • Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 6-7 minut, a następnie odcedzamy
  • Gdy serca będą już miękki – dodajemy do nich brokuł, mieszamy i całość razem podgrzewamy przez ok. 1-2 minuty
  • Danie przenosimy na talerze i posypujemy przyprawami oraz posiekaną zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Można dodatkowo podać z marchewką lub dowolnymi innymi warzywami, które lubisz i tolerujesz.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia dań z różnych rodzajów serc.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Brokuł (240 g)
  • Kurczak serce (150 g)
  • Woda (150 ml)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (24 g)
  • Smalec z gęsi (12 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (1.5 g)
  • Liść laurowy (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Pokrywka do patelni, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Gulasz z serca wołowego, z warzywami

Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Umyte serce oczyszczamy z żyłek i innych niepotrzebnych elementów. Kroimy w kostkę i wrzucamy na (…)

WIĘCEJ >

Gulasz z serc indyczych

Warzywa obieramy i kroimy w kostkę Rozgrzewamy w brytfannie tłuszcz i wrzucamy serca z indyka Podsmażamy 2 min, mieszamy Dodajemy (…)

WIĘCEJ >

Gulasz z serc wieprzowych

Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Serca kroimy w kostkę (…)

WIĘCEJ >

Steki z serca wołowego

Serce kroimy w poprzek w cienkie (0.5 cm) plastry Rozgrzewamy tłuszcz na patelni Ostrożnie kładziemy plastry mięsa Dorzucamy gałązkę tymianku (…)

WIĘCEJ >

Gulasz z serca wołowego

Serce kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu, wrzucamy mięso i smażymy 10 min Serce przekładamy do garnka i (…)

WIĘCEJ >