fbpx
logo
Szukaj
open close

Sernik z malinami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8c8eee6f-2f97-4817-8531-5f847e4bff0d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sernik z malinami

Przygotowanie

  • Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Do miski wybijamy jaja, dodajemy płynny miód i ekstrakt wanilii, dosypujemy mąkę i całość dokładnie mieszamy
  • Dodajemy ser oraz śmietanę i ponownie całość dokładnie mieszamy
  • Masę przenosimy na papier w tortownicy i równomiernie rozkładamy
  • Tortownicę wkładamy do piekarnika na ok. 30 minut
  • W garnku rozpuszczamy tłuszcz
  • Dodajemy rozkruszone herbatniki oraz płatki owsiane i całość dokładnie mieszamy
  • Po ok. 30 minutach pieczenia sernika nakładamy na wierzch tłuszcz z herbatnikami i równomiernie rozkładamy, a następnie wkładamy tortownicę z powrotem do piekarnika na ok. 10 minut
  • Po tym czasie wyciągamy sernik z piekarnika i odkładamy do ostygnięcia
  • Ostygnięty sernik wkładamy do lodówki na ok. 1-2 godz.
  • Po tym czasie wyciągamy z formy papier, ciasto delikatnie obracamy do góry dnem, a na wierzchu układamy owoce i posypujemy cukrem pudrem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia serników.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Serek homogenizowany (500 g)
  • Śmietana 18% (250 g)
  • Malina (200 g)
  • Jajo kurze (153 g)
  • Miód lipowy (144 g)
  • Brzoskwinia (85 g)
  • Herbatniki (60 g)
  • Masło (50 g)
  • Płatki owsiane (bezglutenowe) (50 g)
  • Mąka kukurydziana (12 g)
  • Wanilia – ekstrakt (10 g)
  • Cukier puder (trzcinowy) (10 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Lodówka, Miska, Papier do pieczenia, Piekarnik, Tortownica - średnica 22 cm

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Gruszka pieczona z malinami i miodem

Gruszkę myjemy i odcinamy końcówkę od strony ogonka, tzw. „czapeczkę” Łyżką wydrążamy gniazdo nasienne gruszki Do wydrążonego otworu wkładamy maliny, polewamy miodem i zakładamy „czapeczkę” Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 220 st. C i…

WIĘCEJ >

Mus gruszkowo-truskawkowy

Z truskawek usuwamy szypułki Gruszkę obieramy, kroimy na ćwiartki i usuwamy gniazdo nasienne Owoce wrzucamy do blendera i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji Mus przenosimy do miski (możemy udekorować owocami lub pestkami)

WIĘCEJ >

Naleśniki z letnimi owocami

Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się rozpuści Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy na pół Mąkę przesiewamy do miski i formujemy pośrodku zagłębienie Do osobnej miski wlewamy mleko i tłuszcz, wybijamy…

WIĘCEJ >

Śliwki pod pierzynką

Śliwki kroimy na ćwiartki (pestki usuwamy) i przenosimy do misek Na wierzch nakładamy śmietanę

WIĘCEJ >