fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Serowa sówka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce5f3c85d-5953-4ef0-aa16-51efdbef50b6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Serowa sówka

Przygotowanie

  • Oliwkę kroimy na poł
  • Marchew obieramy i wycinamy z niej mały trójkącik
  • Z sera wycinamy kawałki na kształt skrzydełek, oczek i uśmiechu, a pozostały ser ścieramy na drobnych oczkach tarki
  • Starty ser rozkładamy na talerzu i formujemy na kształt sówki
  • Następnie dekorujemy ser pozostałymi składnikami, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych dań.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ser żółty (45 g)
  • Groszek zielony (20 g)
  • Oliwki czarne (3 g)
  • Koper (świeży) (1 g)
  • Marchew (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa imbirowo-szpinakowa z kurczakiem

Kurczaka kroimy w paski lub w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Imbir obieramy i drobno kroimy/siekamy W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kurczaka i zasmażamy 2 –3 min Dodajemy cebulę z czosnkiem…

WIĘCEJ >

Pieczony kalafior

Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 5-7 minut Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia i skrapiamy tłuszczem Kalafior odcedzamy i przenosimy do miski…

WIĘCEJ >

Kleisty ryż z mango

Ryż należy przepłukać pod bieżącą wodą, aż woda będzie przezroczysta. Ryż przełożyć do garnka i zalać wodą. Przykryć i gotować przez 20 minut, aż ryż będzie miękki. Przełożyć ryż do płaskiego naczynia i wymieszać widelcem….

WIĘCEJ >

Jaglanka z borówkami i płatkami migdała

Kaszę gotujemy w wodzie lub mleku roślinnym (proporcja 1 część ryżu, 4 części płynu) przez około 15 minut lub do pochłonięcia całej wilgoci Całość przelewamy do miseczki, następnie dodajemy garść borówek i posypujemy płatkami migdałowymi

WIĘCEJ >