fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Serowa sówka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce5f3c85d-5953-4ef0-aa16-51efdbef50b6
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Serowa sówka

Przygotowanie

  • Oliwkę kroimy na poł
  • Marchew obieramy i wycinamy z niej mały trójkącik
  • Z sera wycinamy kawałki na kształt skrzydełek, oczek i uśmiechu, a pozostały ser ścieramy na drobnych oczkach tarki
  • Starty ser rozkładamy na talerzu i formujemy na kształt sówki
  • Następnie dekorujemy ser pozostałymi składnikami, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych dań.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ser żółty (45 g)
  • Groszek zielony (20 g)
  • Oliwki czarne (3 g)
  • Koper (świeży) (1 g)
  • Marchew (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa selerowo-pistacjowa

Selera obieramy i kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Pistacje obieramy Gruszkę kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, podsmażamy 3 min Dodajemy gruszkę i seler, podsmażamy 3 min Zalewamy…

WIĘCEJ >

Zupa szpinakowa z topinamburem

Pokrojony w plastry por dusimy w garnku na rozgrzanej oliwie Dodajemy rozdrobniony na kawałki szpinak, czekamy do momentu aż się rozmrozi i na końcu dodajemy pokrojonego topinambura Po chwili całość zalewamy mlekiem i bulionem Pod…

WIĘCEJ >

Chleb marchewkowy

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st. C Marchew trzemy na tarce na cienkich oczkach, dodajemy do niej jajka Wyciskamy sok z cytryny Dodajemy mąkę kokosową. Wsypujemy sól, sodę i mąkę kokosową Mieszamy wszystko razem…

WIĘCEJ >

Dziecięca jajecznica – ptaszek z warzywami

Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy boczek i podsmażamy do momentu, aż stanie się chrupiący Następnie przenosimy boczek na talerz Na patelnię wybijamy jaja, dodajemy przyprawy, mieszamy i podsmażamy do momentu uzyskania pożądanej konsystencji Paprykę kroimy…

WIĘCEJ >