fbpx
logo
Szukaj
open close

Serowy tygrys

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce17c3b5d-eebe-484e-b560-231d7a30bee9
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Serowy tygrys

Przygotowanie

  • Z żółtego sera wycinamy kawałki na kształt tygrysa (uszy, głowa, tułów, nogi, ogon)
  • Z mozzarelli wycinamy kawałki na kształt uszu, oczu i pyska
  • Z szynki wycinamy kawałek na kształt nosa
  • Z truskawki wycinamy kawałek na kształt języka
  • Z rodzynki wycinamy paski na kształt oczu
  • Sałatę targamy na kawałki
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt tygrysa

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych dań.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ser żółty (30 g)
  • Sałata lodowa (20 g)
  • Ser Mozzarella (5 g)
  • Rodzynki (3 g)
  • Szynka wieprzowa wędzona (1 g)
  • Truskawka (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Zimne nóżki

Golonkę i nóżki wkładamy do dużego garnka, zalewamy zimną wodą, płuczemy z krwi, płynu Wylewamy wodę i powtarzamy kilka razy aż woda przestanie się zabarwiać Lekko solimy i pieprzymy wodę i zaczynamy gotować Co jakiś…

WIĘCEJ >

Gęsty dip guacamole

Pomidora kroimy na pół i delikatnie go wyciskamy, aby usunąć z niego jak najwięcej soku i pestek Aby usunąć z miąższu wszystkie pestki, możemy posłużyć się łyżeczką Następnie kroimy miąższ w małą kostkę Awokado kroimy…

WIĘCEJ >

Zasmażana szynka, ziemniaki i papryka

Ziemniaki obieramy, kroimy na pół i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Paprykę kroimy w grubą kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy paprykę oraz szynkę i podsmażamy…

WIĘCEJ >

Wołowina i jaja na rukoli

Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo) Mięso kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso, dodajemy przyprawy i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty Paprykę kroimy w paski Jaja…

WIĘCEJ >