fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Serowy tygrys

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce17c3b5d-eebe-484e-b560-231d7a30bee9
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Serowy tygrys

Przygotowanie

  • Z żółtego sera wycinamy kawałki na kształt tygrysa (uszy, głowa, tułów, nogi, ogon)
  • Z mozzarelli wycinamy kawałki na kształt uszu, oczu i pyska
  • Z szynki wycinamy kawałek na kształt nosa
  • Z truskawki wycinamy kawałek na kształt języka
  • Z rodzynki wycinamy paski na kształt oczu
  • Sałatę targamy na kawałki
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt tygrysa

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych dań.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ser żółty (30 g)
  • Sałata lodowa (20 g)
  • Ser Mozzarella (5 g)
  • Rodzynki (3 g)
  • Szynka wieprzowa wędzona (1 g)
  • Truskawka (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szarlotka gryczano – jaglana

Bierzemy miskę i dodajemy masło, mąkę jaglaną i gryczaną, mod, 2 jajka Mieszamy Uzyskane ciasto dzielimy na 2 części Do jednej części dodajemy karob, formujemy kule Owijamy folią spożywczą Wstawiamy do zamrażalki do czasu aż…

WIĘCEJ >

Burgery gryczane

Kaszę zalewamy na noc wodą Na drugi dzień gotujemy ją do miękkości i wchłonięcia całej wody Doprawiamy dowolnymi przyprawami Odstawiamy do ostygnięcia Z przyprawionej kaszy formujemy burgery i układamy na formie wyścielonej papierem do pieczenia…

WIĘCEJ >

Brokuły w sosie serowym

Cebulę i czosnek obieramy Cebulę, czosnek, chili i pietruszkę drobno siekamy Do miski wkładamy ser, dolewamy wino i mieszamy Następnie dodajemy warzywa oraz przyprawy i całość mieszamy do momentu uzyskania jednolitej masy W garnku podgrzewamy…

WIĘCEJ >

Gryczanka z cynamonem i kardamonem

Kaszę gryczaną w gotujemy do miękkości w małej ilości wody W rondelku podgrzewamy mleko kokosowe Dodajemy przyprawy: cynamon, kurkumę, kardamon i sól, mieszamy Zdejmujemy z kuchenki i cały czas mieszając dodajemy siemię lniane i żółtka…

WIĘCEJ >