Serowy tygrys
Serowy tygrys
Przygotowanie
- Z żółtego sera wycinamy kawałki na kształt tygrysa (uszy, głowa, tułów, nogi, ogon)
- Z mozzarelli wycinamy kawałki na kształt uszu, oczu i pyska
- Z szynki wycinamy kawałek na kształt nosa
- Z truskawki wycinamy kawałek na kształt języka
- Z rodzynki wycinamy paski na kształt oczu
- Sałatę targamy na kawałki
- Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt tygrysa
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych dań.
Autor
Lista składników
- Ser żółty (30 g)
- Sałata lodowa (20 g)
- Ser Mozzarella (5 g)
- Rodzynki (3 g)
- Szynka wieprzowa wędzona (1 g)
- Truskawka (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Powiązane przepisy
Kanapki dziecięce – sówki
Marchew obieramy i wycinamy z niej kawałki na kształt słońca, skrzydeł i noska Z ogórka wycinamy kawałki na kształt krwi i noska Z sera wycinamy kółka Z chleba wycinamy okręgi Wszystkie składniki układamy na talerzu…
WIĘCEJ >Dziecięca dżdżownica z parówki
Parówkę parzymy we wrzącej wodzie przez ok. 5 minut Marchew obieramy i wycinamy z niej kawałki na kształt słońca oraz buźki Z ogórka wycinamy paski Parówkę odcedzamy i kroimy w plastry Wszystkie składniki układamy na…
WIĘCEJ >Owsianka dziecięca – sówka z owocami i orzechami
Płatki gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut (do momentu wchłonięcia całej wody) Następnie dodajemy sól, cukier oraz tłuszcz i mieszamy do momentu, aż się wszystko dokładnie rozpuści Banana obieramy i kroimy w plastry…
WIĘCEJ >Dziecięca jajecznica – ptaszek z warzywami
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy boczek i podsmażamy do momentu, aż stanie się chrupiący Następnie przenosimy boczek na talerz Na patelnię wybijamy jaja, dodajemy przyprawy, mieszamy i podsmażamy do momentu uzyskania pożądanej konsystencji Paprykę kroimy…
WIĘCEJ >