Kanapki dziecięce – sówki
Kanapki dziecięce – sówki
Przygotowanie
- Marchew obieramy i wycinamy z niej kawałki na kształt słońca, skrzydeł i noska
- Z ogórka wycinamy kawałki na kształt krwi i noska
- Z sera wycinamy kółka
- Z chleba wycinamy okręgi
- Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt sówek, tak jak na załączonym obrazku
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych kanapek.
Autor
Lista składników
- Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (70 g)
- Marchew (10 g)
- Ogórek długi (5 g)
- Ser żółty (5 g)
- Rodzynki (2 g)
- Paluszki orkiszowe (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Powiązane przepisy
Kanapka dziecięca – lisek
Na kromkę chleba kładziemy ser i razem wycinamy kawałek na kształt głowy liska Jabłko obieramy i kroimy na kawałki (uszy i pyszczek) Z truskawki usuwamy szypułkę i kroimy na kawałki (uszy i nosek) Wszystkie składniki…
WIĘCEJ >Kanapka dziecięcia – ptaszek z warzywami
Z kromki chleba wycinamy okrąg Z rzodkiewki wycinamy krótkie paseczki Ogórka kroimy w plastry i wydrążamy środki tworząc oczy Marchew kroimy na kawałki tworząc nos i nóżki Truskawkę kroimy na plastry Wszystkie składniki układamy na…
WIĘCEJ >Kanapka dziecięca – ptaszek
Kromkę chleba kroimy na części w kształcie ptaszka Rzodkiewkę kroimy na paski, przypominające włosy Ogórka kroimy na plastry Z marchewki wycinamy nosek Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt ptaszka, tak jak na załączonym obrazku
WIĘCEJ >Kanapka dziecięca – rybka z owocami
Z kromki chleba wycinamy 2 części na kształt rybki (głowę wraz z tułowiem i ogon) Z truskawki usuwamy szypułkę i kroimy na kawałki przypominające małe trójkąty Z ananasa wycinamy kółko, następnie z tego kółka kolejne…
WIĘCEJ >