Sezamowo-sojowa fasolka szparagowa
Sezamowo-sojowa fasolka szparagowa
Przygotowanie
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy fasolkę, dodajemy cukier, wlewamy sos sojowy, mieszamy i podsmażamy przez ok. 5-7 minut, co jakiś czas mieszając (podsmażamy do momentu, aż fasolka osiągnie pożądaną miękkość)
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z fasolką szparagową.
Autor
Lista składników
- Fasola szparagowa żółta (świeża) (500 g)
- Sos sojowy (10 g)
- Olej sezamowy ekologiczny (6 ml)
- Cukier trzcinowy (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Puree z białej rzodkwi
Białą rzodkiew obieramy i kroimy w grubą kostkę Kawałki warzywa wrzucamy do garnka i zalewamy wodą Gotujemy około 20 minut (do miękkości rzodkwi Odlewamy nadmiar wody, zostawiamy tylko tyle, ile umożliwi nam blendowanie Dodajemy masło…
WIĘCEJ >Sałatka szpinakowa z fetą i pestkami dyni
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Dynię obieramy i kroimy w kostkę Na papierze rozkładamy kawałki dyni, skrapiamy tłuszczem, posypujemy przyprawami (solą) i wkładamy do piekarnika na ok. 30…
WIĘCEJ >