Słodkie tortille z czereśniami
Słodkie tortille z czereśniami
Przygotowanie
- Do rondla wrzucamy czereśnie, dodajemy mąkę oraz cukier i gotujemy
- Gdy mieszanina zgęstnieję – ściągamy rondel z kuchenki i odstawiamy do ostygnięcia
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C
- Tortillę kładziemy pojedynczo na czystej stolnicy, na środku każdej kładziemy ser i mieszankę czereśniową, po czym zawijamy i kładziemy na blasze do pieczenia
- Tortillę pieczemy przez ok. 12-15 minut (do momentu, aż będą lekko złote)
- Przed podaniem posypujemy tortillę cukrem pudrem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia tortilli.
Autor
Lista składników
- Czereśnia (400 g)
- Tortilla (280 g)
- Ser Ricotta (250 g)
- Cukier trzcinowy (40 g)
- Cukier puder (trzcinowy) (40 g)
- Mąka kukurydziana (12 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Chleb gryczano-jaglany
Obie kasze dokładnie wypłukać na sicie jaglaną najlepiej zalać na chwilę wrzątkiem. Kasze przełożyć do miski i zalać wodą tak, aby je zakryć. Odstawić na minimum 24 godziny, przemieszać od czasu do czasu, ewentualnie uzupełnić…
WIĘCEJ >Ogniste burritos z wołowiną
Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Cebulę obieramy i drobno siekamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę…
WIĘCEJ >Grasica w sosie grzybowym z kaszą gryczaną i tartymi buraczkami
Grasica: Bierzemy garnek, do którego wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Bierzemy miskę z zimną wodą Wrzucamy grasicę do wrzątku Mieszamy i na bardzo małym ogniu gotujemy 2 minuty Przekładamy sparzoną grasicę do miski z…
WIĘCEJ >Spaghetti gryczane z oliwą, pomidorami i rukolą
Makaron gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Pomidorki kroimy na pół Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i podgrzewamy przez ok. 1 minutę Wrzucamy makaron i…
WIĘCEJ >