Słodkie tortille z czereśniami
Słodkie tortille z czereśniami
Przygotowanie
- Do rondla wrzucamy czereśnie, dodajemy mąkę oraz cukier i gotujemy
- Gdy mieszanina zgęstnieję – ściągamy rondel z kuchenki i odstawiamy do ostygnięcia
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C
- Tortillę kładziemy pojedynczo na czystej stolnicy, na środku każdej kładziemy ser i mieszankę czereśniową, po czym zawijamy i kładziemy na blasze do pieczenia
- Tortillę pieczemy przez ok. 12-15 minut (do momentu, aż będą lekko złote)
- Przed podaniem posypujemy tortillę cukrem pudrem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ciast.
Autor
Lista składników
- Mąka orkiszowa (500 g)
- Czereśnia (500 g)
- Masło (250 g)
- Jajo kurze (204 g)
- Cukier trzcinowy (65 g)
- Cukier puder (trzcinowy) (20 g)
- Cukier waniliowy (trzcinowy) (16 g)
- Proszek do pieczenia (8 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.