fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Słodkie tortille z czereśniami

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-22
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Słodkie tortille z czereśniami

Przygotowanie

  • Do rondla wrzucamy czereśnie, dodajemy mąkę oraz cukier i gotujemy
  • Gdy mieszanina zgęstnieję – ściągamy rondel z kuchenki i odstawiamy do ostygnięcia
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C
  • Tortillę kładziemy pojedynczo na czystej stolnicy, na środku każdej kładziemy ser i mieszankę czereśniową, po czym zawijamy i kładziemy na blasze do pieczenia
  • Tortillę pieczemy przez ok. 12-15 minut (do momentu, aż będą lekko złote)
  • Przed podaniem posypujemy tortillę cukrem pudrem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia tortilli.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Czereśnia (400 g)
  • Tortilla (280 g)
  • Ser Ricotta (250 g)
  • Cukier trzcinowy (40 g)
  • Cukier puder (trzcinowy) (40 g)
  • Mąka kukurydziana (12 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Piekarnik, Rondel, Stolnica

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chleb gryczano-jaglany

Obie kasze dokładnie wypłukać na sicie jaglaną najlepiej zalać na chwilę wrzątkiem. Kasze przełożyć do miski i zalać wodą tak, aby je zakryć. Odstawić na minimum 24 godziny, przemieszać od czasu do czasu, ewentualnie uzupełnić…

WIĘCEJ >

Ogniste burritos z wołowiną

Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Cebulę obieramy i drobno siekamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę…

WIĘCEJ >

Grasica w sosie grzybowym z kaszą gryczaną i tartymi buraczkami

Grasica: Bierzemy garnek, do którego wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Bierzemy miskę z zimną wodą Wrzucamy grasicę do wrzątku Mieszamy i na bardzo małym ogniu gotujemy 2 minuty Przekładamy sparzoną grasicę do miski z…

WIĘCEJ >

Spaghetti gryczane z oliwą, pomidorami i rukolą

Makaron gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Pomidorki kroimy na pół Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i podgrzewamy przez ok. 1 minutę Wrzucamy makaron i…

WIĘCEJ >