fbpx
logo
Szukaj
open close

Słodkie tortille z czereśniami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb04b9564-9868-4efb-8b03-e003f678e29f
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Słodkie tortille z czereśniami

Przygotowanie

  • Do rondla wrzucamy czereśnie, dodajemy mąkę oraz cukier i gotujemy
  • Gdy mieszanina zgęstnieję – ściągamy rondel z kuchenki i odstawiamy do ostygnięcia
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C
  • Tortillę kładziemy pojedynczo na czystej stolnicy, na środku każdej kładziemy ser i mieszankę czereśniową, po czym zawijamy i kładziemy na blasze do pieczenia
  • Tortillę pieczemy przez ok. 12-15 minut (do momentu, aż będą lekko złote)
  • Przed podaniem posypujemy tortillę cukrem pudrem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ciast.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mąka orkiszowa (500 g)
  • Czereśnia (500 g)
  • Masło (250 g)
  • Jajo kurze (204 g)
  • Cukier trzcinowy (65 g)
  • Cukier puder (trzcinowy) (20 g)
  • Cukier waniliowy (trzcinowy) (16 g)
  • Proszek do pieczenia (8 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Garnek, Mikser, Miska, Piekarnik, Rondel, Sitko, Stolnica, Tortownica - średnica 22 cm

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Komosanka z jogurtem kokosowym i miętą

Komosę ryżową gotujemy do miękkości w wodzie około 12 minut Mieszamy z jogurtem kokosowym Odstawiamy na 10 minut Dekorujemy posiekanymi listkami mięty i suszoną miętą

WIĘCEJ >

Tarta pomarańczowa z serem ricotta

Do robota kuchennego wsypujemy mąkę, cukier oraz skórkę z pomarańczy i miksujemy Nie wyłączając robota, stopniowo dodajemy tłuszcz, dolewamy wodę i miksujemy do momentu uzyskania konsystencji grubej bułki tartej Z ciasta formujemy kulę, zawijamy w…

WIĘCEJ >

Marynowany stek z antrykotu

Mięso powinno być w kawałku o grubości ok. 2,5 cm Odkrawamy z mięsa widoczny tłuszcz, a następnie płytko nacinamy jedną stronę mięsa w romby wzdłuż włókien, aby zapobiec zwijaniu się mięsa w czasie smażenia Następnie…

WIĘCEJ >

Zupa cebulowa

Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce lub piórka W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę Zasmażamy 5 minut na średnim ogniu Dodajemy wino Dusimy 2-3 minuty Zalewamy rosołem i gotujemy 5 minut

WIĘCEJ >