Smażone szparagi z orzechami włoskimi
Smażone szparagi z orzechami włoskimi
Przygotowanie
- Szparagi oczyszczamy i odcinamy zdrewniałe końcówki
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy szparagi i podsmażamy przez ok. 5-6 minut (do momentu, aż będą lekko zarumienione)
- Dodajemy przyprawy (sól i pieprz) i mieszamy
- Orzechy drobno siekamy
- Szparagi nakładamy na talerze, posypujemy orzechami i podajemy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia szparagów.
Autor
Lista składników
- Szparag (340 g)
- Sezam biały (20 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (15 ml)
- Sól morska (1.5 g)
- Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.