fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Warzywa z imbirem

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-177
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Warzywa z imbirem

Przygotowanie

  • Czosnek z imbirem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować)
  • Dolewamy tłuszcz i blendujemy na jednolitą konsystencję
  • Groch kroimy wzdłuż na pół
  • Kukurydzę kroimy wzdłuż na pół, a następnie w poprzek na kawałki
  • Ze szparagów odcinamy końcówki i kroimy na 2-3 części
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Na patelnię wylewamy imbirowo-czosnkową pastę i smażymy przez ok. 30 sek.
  • Dodajemy groch, kukurydzę oraz szparagi i smażymy przez ok. 6-7 minut
  • Dolewamy wodę i smażymy przez ok. 2-3 minuty (do momentu, aż woda wyparuję, a warzywa będą miękkie)
  • Warzywa nakładamy na talerze, skrapiamy sosem sojowym i posypujemy zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia warzyw.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Groch cukrowy (400 g)
  • Kukurydza – kolba (400 g)
  • Szparag (300 g)
  • Woda (45 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sos sojowy (20 g)
  • Czosnek (15 g)
  • Imbir korzeń (10 g)
  • Kolendra (świeża) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sorbet bananowy i gruszkowy

Obieramy banany i kroimy w 1 cm plastry Obieramy gruszki, usuwamy gniazda nasienne i ogonek, kroimy w kostkę Pokrojone owoce wkładamy osobno w miseczki i wkładamy do zamrażarki na 8 godz. Wyjmujemy owoce z zamrażarki…

WIĘCEJ >

Kwaśnica podhalańska

Mięso gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 1 godz. (1500 ml wody) Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Ugotowane mięso…

WIĘCEJ >

Kulki mięsne w stylu japońskim

Cebulę z czosnkiem drobno siekamy Imbir ścieramy na drobnych oczkach tarki Kapustę drobno kroimy Do blendera wkładamy mięso, białko, mąkę, czosnek, połowę cebuli oraz połowę imbiru i całość dokładnie blendujemy Zawartość blendera przenosimy do miski,…

WIĘCEJ >

Dziecięce pancakes – miś i sówka

Do miksera wkładamy wszystkie składniki (poza owocami) i całość dokładnie miksujemy na konsystencję gęstej śmietany Rozgrzewamy patelnię Wylewamy porcję ciasta i smażymy pancakesy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony Banana obieramy i kroimy w…

WIĘCEJ >