fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Warzywa z imbirem

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-177
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Warzywa z imbirem

Przygotowanie

  • Czosnek z imbirem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować)
  • Dolewamy tłuszcz i blendujemy na jednolitą konsystencję
  • Groch kroimy wzdłuż na pół
  • Kukurydzę kroimy wzdłuż na pół, a następnie w poprzek na kawałki
  • Ze szparagów odcinamy końcówki i kroimy na 2-3 części
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Na patelnię wylewamy imbirowo-czosnkową pastę i smażymy przez ok. 30 sek.
  • Dodajemy groch, kukurydzę oraz szparagi i smażymy przez ok. 6-7 minut
  • Dolewamy wodę i smażymy przez ok. 2-3 minuty (do momentu, aż woda wyparuję, a warzywa będą miękkie)
  • Warzywa nakładamy na talerze, skrapiamy sosem sojowym i posypujemy zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia warzyw.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Groch cukrowy (400 g)
  • Kukurydza – kolba (400 g)
  • Szparag (300 g)
  • Woda (45 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sos sojowy (20 g)
  • Czosnek (15 g)
  • Imbir korzeń (10 g)
  • Kolendra (świeża) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jabłkowe szczęki

Przygotowujemy zęby – migdały kroimy na 4-6 pionowych kawałków. Jabłko kroimy na ćwiartki, a następnie wykrawamy z nich po kolejnej cząstce. Do środka szczęki nakładamy dżem, a następnie w krawędzie jabłka wciskamy migdałowe zęby.

WIĘCEJ >

Brukselka duszona z wędzonką

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Pora przekroić wzdłuż, wypłukać i pokroić w półksiężyce Boczek i szynkę pokroić w kostkę Rozgrzewamy suchą patelnię i dodajemy boczek Po chwili dodajemy cebulę, czosnek i pora Podsmażamy…

WIĘCEJ >

Francuski gulasz rybny

Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plastry Czosnek obieramy i drobno siekamy Rybę oczyszczamy i kroimy w kostkę Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem…

WIĘCEJ >

Owocowa owieczka

Banana kroimy w plastry (razem ze skórką) Z kiwi wycinamy kawałki na kształt uszek i nóżek Winogrono kroimy w bardzo cienkie plastry Jabłko kroimy w plastry Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt owieczki, tak…

WIĘCEJ >