fbpx
logo
Szukaj
open close

Warzywa z imbirem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1611610f-a731-43dd-b57c-3cfca4555e69
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Warzywa z imbirem

Przygotowanie

  • Czosnek z imbirem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować)
  • Dolewamy tłuszcz i blendujemy na jednolitą konsystencję
  • Groch kroimy wzdłuż na pół
  • Kukurydzę kroimy wzdłuż na pół, a następnie w poprzek na kawałki
  • Ze szparagów odcinamy końcówki i kroimy na 2-3 części
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Na patelnię wylewamy imbirowo-czosnkową pastę i smażymy przez ok. 30 sek.
  • Dodajemy groch, kukurydzę oraz szparagi i smażymy przez ok. 6-7 minut
  • Dolewamy wodę i smażymy przez ok. 2-3 minuty (do momentu, aż woda wyparuję, a warzywa będą miękkie)
  • Warzywa nakładamy na talerze, skrapiamy sosem sojowym i posypujemy zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia szparagów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Szparag (600 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Sezam biały (20 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Rosół – bulion mięsny

Korpus i wołowinę wrzucić do garnka Zalać ZIMNĄ wodą do wysokości połowy garnka Cebulę i czosnek, razem z łupinami pokroić na 4 części i wrzucić do garnka Warzywa obrać i wrzucić do garnka, tylko obrany seler pociąć na kilka…

WIĘCEJ >

Koktajl arbuzowy

Odkrawamy skórkę arbuza Obieramy banana Myjemy sałatę rzymską Umieszczamy arbuza, banana i sałatę rzymską w blenderze Wyciskamy do składników w blenderze sok z cytryny Blendujemy

WIĘCEJ >

Goleń jagnięca z warzywami

Cebulę obieramy i drobno siekamy Seler kroimy na kawałki Marchew obieramy i kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w plasterki (lub na ćwiartki) Piekarnik rozgrzewamy do temp. 160 st. C Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy mięso…

WIĘCEJ >

Sałatka Cezar

Dopraw kurczaka ulubionymi przyprawami, a następnie usmaż na patelni grillowej Wymieszaj majonez z olejami, dodaj świeżo wyciśnięty czosnek oraz posiekaną bazylię Sałatę lodową wymieszaj z sosem i z pozostałymi składnikami Podaj na talerzu z pomidorkami…

WIĘCEJ >