Szparagi z botwinką
Szparagi z botwinką
Przygotowanie
- Szparagi obieramy, kroimy każdego na 4 części i gotujemy w wrzątku przez 5 min
- Na talerzu układamy wszystkie zieleniny
- Marchewkę trzemy na tarce i posypujemy po sałatach
- Dodajmy szparagi
- Polewamy sosem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu, a sos przyrządzamy bez dodatku musztardy. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia domowej roboty sosów vinaigrette.
Autor
Lista składników
- Szparag (150 g)
- Sałata rzymska (70 g)
- Sos vinaigrette (40 g)
- Liść buraka (boćwina) (25 g)
- Sałata roszponka (25 g)
- Marchew (20 g)
- Rukola (20 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Makaron warzywny z boczniakami (z wywarem kostnym)
Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Marchewkę, pietruszkę i cukinię pokroić wzdłuż na plastry i następnie każdy plaster wzdłuż na długie cienkie paski Cebulę i czosnek pokroić w półksiężyce Boczniaki pokroić na połówki lub gdy są…
WIĘCEJ >Racuchy gryczane z morelami
Morele: Morele pozbawiamy pestek Kroimy w kawałki Wrzucamy do suchego garnka i podgrzewamy na małym ogniu Dodajemy łyżeczkę miodu Dusimy owoce 15 min Racuchy: 1 łyżeczkę miodu dodajemy do miski Dodajemy drożdże i szczyptę soli…
WIĘCEJ >Sałatka z komosy ryżowej i suma wędzonego
Komosę wsypujemy na sito i płuczemy pod zimną bieżącą wodą Przepłukaną komosę wrzucamy do garnka z wrzątkiem i gotujemy 15 min Przekładamy na sito i przepłukujemy zimną wodą, zostawiamy do odcieknięcia W czasie jak gotuje…
WIĘCEJ >Prosta sałatka
Pomidorki kroimy w połówki i układamy na sałacie z oliwkami Warzywa polewamy octem i oliwą, a następnie posypujemy oregano
WIĘCEJ >