Szparagi z botwinką
Szparagi z botwinką
Przygotowanie
- Szparagi obieramy, kroimy każdego na 4 części i gotujemy w wrzątku przez 5 min
- Na talerzu układamy wszystkie zieleniny
- Marchewkę trzemy na tarce i posypujemy po sałatach
- Dodajmy szparagi
- Polewamy sosem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu, a sos przyrządzamy bez dodatku musztardy. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia domowej roboty sosów vinaigrette.
Autor
Lista składników
- Szparag (150 g)
- Sałata rzymska (70 g)
- Sos vinaigrette (40 g)
- Liść buraka (boćwina) (25 g)
- Sałata roszponka (25 g)
- Marchew (świeża) (20 g)
- Rukola (20 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Koktajl arbuzowy
Odkrawamy skórkę arbuza Obieramy banana Myjemy sałatę rzymską Umieszczamy arbuza, banana i sałatę rzymską w blenderze Wyciskamy do składników w blenderze sok z cytryny Blendujemy
WIĘCEJ >Zupa cebulowa (wegetariańska)
Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce lub piórka W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę Zasmażamy 5 minut na średnim ogniu Dodajemy wino Dusimy 2-3 minuty Zalewamy bulionem jarskim i gotujemy 5 minut
WIĘCEJ >Kokosowy pudding z tapioki z pieczonym jabłkiem
Tapiokę wsypujemy do rondelka i zalewamy wodą. Zostawiamy na godzinę do namoczenia. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Jabłka obieramy ze skórki. Kroimy każde na ćwiartki. Każdą ćwiartkę kroimy w poprzek na 3 mniejsze kawałki. Jabłka…
WIĘCEJ >