logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Szparagi z botwinką

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-70

Szparagi z botwinką

Przygotowanie

  • Szparagi obieramy, kroimy każdego na 4 części i gotujemy w wrzątku przez 5 min
  • Na talerzu układamy wszystkie zieleniny
  • Marchewkę trzemy na tarce i posypujemy po sałatach
  • Dodajmy szparagi
  • Polewamy sosem 

Rady dietetyka

Na AIP nie dodajemy pieprzu, a sos vinaigrette robimy bez musztardy

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 garść młodych liści botwiny
  • 1 garść rukoli
  • 1 garść roszponki
  • 2 liście sałaty rzymskiej
  • ½ marchewki
  • 4 – 5 szparagów
  • 3 – 4 łyżki sosu vinaigrette

Potrzebny sprzęt

Garnek, Tarka do jarzyn
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wodorosty Kombu faszerowane pastą z wędzonego łososia

W litrowym garnku zagotowujemy wodę, minimalizujemy płomień i dorzucamy wodorosty Parzymy 6-8 min Wyjmujemy na sito Awokado przekrawamy na pół (…)

WIĘCEJ >

Czipsy z jarmużu

Oddzielamy liście z jarmużu i myjemy każdy liść Osuszamy – trzymamy jak kropidło i święcimy przez okno Liście drzemy na (…)

WIĘCEJ >

Pasta z łososia i awokado w rulonie z ogórka zielonego

Awokado obieramy ze skóry i wkładamy do blendera lub naczynia, w którym będziemy blendować Dodajemy łososia Wyciskamy sok z cytryny (…)

WIĘCEJ >

Gruszki duszone w sosie kokosowo-waniliowym z sorbetem truskawkowym

Gruszki: Wycisnąć sok z cytryny i przelać przez sitko (żeby nie było pestek) Laskę waniliową przekroić wzdłuż na pół Gruszki (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl