fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Szparagi zawijane boczkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c77a3a81f-720f-49b1-81cd-210bc624de8d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Szparagi zawijane boczkiem

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 220 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Szparagi dokładnie myjemy i odcinamy końcówki
  • Następnie każdego szparaga owijamy plastrem boczku i układamy na papierze
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 10-15 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje podania szparagów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 2
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Szparag (150 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (75 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Fettuccine z kurczakiem i porem

Mięso kroimy w kostkę Por kroimy w plasterki (tylko białą część) Zieleninę drobno siekamy Czosnek obieramy i drobno siekamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso i smażymy…

WIĘCEJ >

Kurczak z patelni z grochem cukrowym

Mięso kroimy na kawałki Do miski wsypujemy przyprawy (curry i garam masala), dodajemy sos sojowy oraz tłuszcz (olej sezamowy) i całość dokładnie mieszamy Dodajemy mięso i mieszamy, tak aby każdy kawałek mięsa był równomiernie pokryty…

WIĘCEJ >

Stek z rostbefu z cukinią

Mięso nacieramy przyprawami i odkładamy na ok. 1 godz. (tak aby nabrało temp. pokojowej) Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (smalec) Kładziemy mięso i smażymy…

WIĘCEJ >

Zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną

Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Kapustę szatkujemy Cukinię kroimy w kostkę Pozostałe warzywa obieramy i kroimy w kostkę Do garnka wrzucamy wszystkie warzywa (poza cukinią), zalewamy bulionem i doprowadzamy do wrzenia…

WIĘCEJ >