fbpx
logo
Szukaj
open close

Szparagi zawijane boczkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c77a3a81f-720f-49b1-81cd-210bc624de8d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Szparagi zawijane boczkiem

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 220 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Szparagi dokładnie myjemy i odcinamy końcówki
  • Następnie każdego szparaga owijamy plastrem boczku i układamy na papierze
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 10-15 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje podania szparagów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 2
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Szparag (150 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (75 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Leczo

Cukinię obrać, przekroić wzdłuż i pokroić na grube plastry. Paprykę i cebulę pokroić w dużą kostkę. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. W głębokim rondlu rozgrzać tłuszcz i wrzucić pokrojoną paprykę,…

WIĘCEJ >

Frytki z batatów

Bataty obieramy, kroimy w plastry a następnie plastry w paski – frytki Wkładamy bataty do miski, dodajemy tłuszcz i sól Mieszamy Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, a na nią układamy ziemniaki Pieczemy 25…

WIĘCEJ >

Sernik cytrynowy

Do rondla wkładamy tłuszcz i podgrzewamy na małym ogniu do momentu, aż się rozpuści Herbatniki drobno kruszymy do miski Następnie dolewamy do herbatników roztopiony tłuszcz i dokładnie mieszamy Formę wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy…

WIĘCEJ >

Jajo na miękko i fasolka szparagowa

Z fasolki odcinamy końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty (na miękko) Następnie jaja odcedzamy, obieramy…

WIĘCEJ >