fbpx
logo
Szukaj
open close

Smażony koper włoski ze skórką cytrynową

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb1e66bc9-9601-4e95-95cb-ac926a7ce891
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Smażony koper włoski ze skórką cytrynową

Przygotowanie

  • Koper włoski obieramy z zewnętrznych liści, odkrawamy zielone łodygi i twardą, dolną część kopru
  • Następnie kroimy koper w ćwiartki, po czym w cienkie słupki
  • Skórkę z cytryny zanurzamy na ok. 1 minutę we wrzącej wodzie i odsączamy (czynność powtarzamy 2 razy)
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy koper i smażymy przez ok. 8-10 minut, co jakiś czas mieszając drewnianą łyżką
  • Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy i smażymy przez ok. 6-8 minut na wolnym ogniu (smażymy do momentu, aż koper będzie miękki)
  • Koper wykładamy na talerz i podajemy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z koprem włoskim.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Fenkuł (koper włoski) (1400 g)
  • Sok z cytryny (bio) (48 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (15 ml)
  • Cytryna – skórka (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Rozmaryn (świeży) (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Łyżka drewniana, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Okoń z koprem włoskim

Jeden okoń powinien warzyć ok. 250 g Okonie dokładnie oczyszczamy, oskrobujemy z łusek i wypatroszamy Następnie w każdym okoniu robimy (…)

WIĘCEJ >

Smażony koper włoski

Koper gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 2-3 minuty, a następnie odcedzamy Czosnek obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy (…)

WIĘCEJ >

Dorsz na koprze włoskim

Rybę oczyszczamy, skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy z każdej strony przyprawami Cebulę obieramy i drobno siekamy Koper oczyszczamy i (…)

WIĘCEJ >

Krewetki tygrysie z fenkułem

Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy Pomidorki przekrawamy na połówki Fenkuł kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i (…)

WIĘCEJ >

Ośmiornica duszona z fenkułem na mixie sałat

Fenkuł kroimy w plasterki Pomidorki kroimy na połówki Ośmiornice kroimy w plasterki Cebulę kroimy w półksiężyce Na patelni rozgrzewamy masło (…)

WIĘCEJ >