fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Smażony koper włoski

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-185
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Smażony koper włoski

Przygotowanie

  • Koper gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 2-3 minuty, a następnie odcedzamy
  • Czosnek obieramy i drobno siekamy
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy koper z czosnkiem i smażymy przez ok. 5 minut, co jakiś czas obracając koper na drugą stronę
  • Dolewamy wino i gotujemy przez ok. 3 minuty
  • Zmniejszamy ogień, dolewamy bulion i sok z cytryny, mieszamy i gotujemy pod przykryciem przez ok. 10 minut (do miękkości kopru)
  • Dodajemy zieleninę i mieszamy
  • Koper nakładamy na talerze i posypujemy serem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, smażonych warzyw.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Fenkuł (koper włoski) (700 g)
  • Bulion mięsny (100 ml)
  • Ser Parmezan (50 g)
  • Wino białe wytrawne (45 ml)
  • Masło (30 g)
  • Sok z cytryny (bio) (12 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia, Pokrywka do patelni, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kanapki z serem pleśniowym, suszoną morelą i oliwkami

Bagietkę kroimy w plastry Każdy plaster smarujemy tłuszczem Na kanapki nakładamy sałatę, ser, morelę oraz oliwkę i całość posypujemy przyprawami

WIĘCEJ >

Kurczak po teksańsku z chili

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Chili i zieleninę drobno siekamy Do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) wlewamy pomidory, ocet i tłuszcz, dodajemy chili, cebulę, czosnek oraz zieleninę i dokładnie blendujemy Do…

WIĘCEJ >

Krewetki w sosie teriyaki

Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Do rondla wlewamy sos sojowy i bulion, wsypujemy cukier i gotujemy na małym ogniu przez ok. 5 minut (do momentu, aż cukier się rozpuści) Krewetki wkładamy…

WIĘCEJ >

Pieczone ziemniaki z bekonem

Ser żółty ścieramy na drobnych oczkach tarki Szczypiorek siekamy Ziemniaki dokładnie szorujemy, nakłuwamy widelcem skórkę i wkładamy na ok. 10 minut do mikrofalówki Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C Ziemniaki układamy na blachę i…

WIĘCEJ >