fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Smoothie miseczkowe „Słony karmel”

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2b226539-62db-442f-9316-347ea50573ba-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Smoothie miseczkowe „Słony karmel”

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę.
  • Przelewamy do miseczki i ozdabiamy wedle uznania np. orzechami, gorzką czekoladą.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia i nietolerancji – w tym celu zajrzyj w piktogramy opisujący każdy przepis.

Uwagi

Czekoladę do dekoracji możemy zrobić sami – mieszając rozpuszczony olej kokosowy z kakao i rozprowadzając małą łyżeczką po smoothie.

Jeżeli chcemy wyraźniejszy smak solonego karmelu, możemy użyć większej ilości soli.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 150 g ryżu jaśminowego
  • 1 szklanka mleka migdałowego lub kokosowego (220 ml)
  • 1 garść suszonych daktyli namoczonych w gorącej wodzie (45 g)
  • 1 banan (120 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Opcjonalnie: orzechy, czekolada >85% do dekoracji

Potrzebny sprzęt

Blender, Miska

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Owoce jagodowe

Owoce umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Migdałowa kasza jaglana z truskawkami

Kaszę jaglaną gotujemy w osolonej wodzie, w proporcji 1:4. Ugotowaną i wystudzoną kaszę miksujemy wraz z masłem migdałowym, daktylami i ziarenkami z laski wanilii. Przelewamy do szklanki. Z truskawek usuwamy szypułki. Miksujemy je na gładki…

WIĘCEJ >

Kluski śląskie z boczkiem

Boczek kroimy w drobną kostkę i smaży na małym ogniu przez około pół godziny. Chcemy, żeby tłuszcz wytapiał się wolno. Mieszamy co jakiś czas, żeby się nie przypalił. Miskę stawiamy na wadze i przeciskamy do…

WIĘCEJ >

Pasta brokułowo – kokosowa

Gotujemy i odcedzamy brokuł Miksujemy brokuł z wiórkami, doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem Dolewamy oliwy i mieszamy Można dodać natkę pietruszki, koperek itp.

WIĘCEJ >