Smoothie miseczkowe „Słony karmel”
Smoothie miseczkowe „Słony karmel”
Przygotowanie
- Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę.
- Przelewamy do miseczki i ozdabiamy wedle uznania np. orzechami, gorzką czekoladą.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Czekoladę do dekoracji możemy zrobić sami – mieszając rozpuszczony olej kokosowy z kakao i rozprowadzając małą łyżeczką po smoothie.
Jeżeli chcemy wyraźniejszy smak słonego karmelu, możemy użyć większej ilości soli.
Autor
Lista składników
- Mleko migdałowe (220 ml)
- Ryż jaśminowy (150 g)
- Banan (120 g)
- Daktyl (45 g)
- Orzech włoski (12 g)
- Czekolada gorzka (bez mleka) (12 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.