fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Smoothie miseczkowe „Słony karmel”

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2b226539-62db-442f-9316-347ea50573ba-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Smoothie miseczkowe „Słony karmel”

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę.
  • Przelewamy do miseczki i ozdabiamy wedle uznania np. orzechami, gorzką czekoladą.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Czekoladę do dekoracji możemy zrobić sami – mieszając rozpuszczony olej kokosowy z kakao i rozprowadzając małą łyżeczką po smoothie.

Jeżeli chcemy wyraźniejszy smak słonego karmelu, możemy użyć większej ilości soli.

Autor

Maja Wlazły
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut, do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko migdałowe (220 ml)
  • Ryż jaśminowy (150 g)
  • Banan (świeży) (120 g)
  • Daktyl (45 g)
  • Orzech włoski (12 g)
  • Czekolada gorzka (bez mleka) (12 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Miska, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pudding chia

Cukier rozpuszczamy w niewielkiej ilości podgrzanego mleka roślinnego. Następnie mieszamy dokładnie osłodzone mleko z pozostałymi składnikami i odstawiamy do lodówki do stężenia na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Gotowy pudding podajemy z owocami….

WIĘCEJ >

Bakłażan faszerowany sarną

Mięso kroimy na kawałki i mielimy na standardowym sitku do miski Dodajemy przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie mieszamy Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Bakłażana obieramy ze skóry i kroimy wzdłuż…

WIĘCEJ >

Gęsina z wolnowaru na spaghetti warzywnym

Gęsina: Mięso solimy i pieprzymy Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kawałki Wkładamy do wolnowaru Lekko solimy i pieprzymy Dodajemy gęś Wstawiamy na „low” na 8 godz. Makarony: Kalarepę obieramy Kalarepę i cukinię przepuszczamy przez spiromat…

WIĘCEJ >

Spaghetti z warzyw z łososiem

Łososia kroimy w paseczki Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Marchewkę, pietruszkę i cukinię pokroić wzdłuż na plastry i następnie każdy plaster wzdłuż na długie cienkie paski Cebulę i czosnek pokroić w półksiężyce W wysokiej patelni…

WIĘCEJ >