fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Smoothie miseczkowe „Słony karmel”

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2b226539-62db-442f-9316-347ea50573ba-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Smoothie miseczkowe „Słony karmel”

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę.
  • Przelewamy do miseczki i ozdabiamy wedle uznania np. orzechami, gorzką czekoladą.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia i nietolerancji – w tym celu zajrzyj w piktogramy opisujący każdy przepis.

Uwagi

Czekoladę do dekoracji możemy zrobić sami – mieszając rozpuszczony olej kokosowy z kakao i rozprowadzając małą łyżeczką po smoothie.

Jeżeli chcemy wyraźniejszy smak solonego karmelu, możemy użyć większej ilości soli.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 150 g ryżu jaśminowego
  • 1 szklanka mleka migdałowego lub kokosowego (220 ml)
  • 1 garść suszonych daktyli namoczonych w gorącej wodzie (45 g)
  • 1 banan (120 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Opcjonalnie: orzechy, czekolada >85% do dekoracji

Potrzebny sprzęt

Blender, Miska

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Naleśniki dyniowe

Miksujemy mleko z jajkami, stopniowo dodając mąkę. Dolewamy olej i puree z dyni oraz cukier albo sól (w zależności od farszu do naleśników). Naleśniki smażymy z obu stron bez użycia oleju do smażenia.

WIĘCEJ >

Sznycel drobiowy z ananasem i miksem sałat

Imbir drobno siekamy Pierś z kurczaka kroimy w cienką kostkę, a następnie siekamy nożem aż powstanie klejąca się masa Lekko solimy, pieprzymy i dodajemy imbir Formujemy kształt liścia Rozgrzewamy patelnię grillową z łyżką tłuszczu Smażymy…

WIĘCEJ >

Makaron warzywny z sosem myśliwskim

Makaron: Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez spiromat Następnie robimy makaron z cukinii Cebulę, czosnek obieramy i kroimy w kostkę Marchew, obieramy, kroimy w plastry a następnie w długie paski  Pocięte marchew, kalarepę i cukinię mieszamy…

WIĘCEJ >

Plantanowe placki z karobem

Plantany obieramy ze skórki. Wszystkie składniki oprócz ostatniego wkładamy do blendera wysokoobrotowego i blendujemy. W masie zostaną nierozdrobnione kawałki plantana, ale to nie szkodzi. W cieście mają być widoczne drobinki plantana. Rozgrzewamy olej na patelni…

WIĘCEJ >