fbpx
logo
Szukaj
open close

Sorbet ananasowy z miętą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7ce5654c-d52b-43e2-85c2-019c633f360b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sorbet ananasowy z miętą

Przygotowanie

  • Ananasy odsączamy z zalewy i kroimy na małe kawałki
  • Do rondla wsypujemy cukier, dolewamy wodę i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 2-3 minuty (do momentu, aż cukier się rozpuści i utworzy syrop)
  • Po tym czasie ściągamy rondel z kuchenki i odstawiamy
  • Do miski wlewamy sok z ananasa, dodajemy ananasa oraz syrop z cukru i całość dokładnie mieszamy
  • Następnie wkładamy miskę do zamrażarki na ok. 1 godz.
  • Zawartość miski przenosimy do blendera, dodajemy kostki lodu i blendujemy do momentu otrzymania gęstej, gładkiej masy
  • Dodajemy miętę i jeszcze chwilę blendujemy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sorbetów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Sok z ananasa 100% (400 g)
  • Ananas w puszce (100 g)
  • Cukier trzcinowy (60 g)
  • Woda (45 ml)
  • Mięta (świeża) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Miska, Nóż, Rondel, Zamrażarka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Kokosowe kwadraciki serowe

Wszystkie składniki (poza mąką) wkładamy do miski i dokładnie miksujemy Mąkę przesiewamy przez sitko do miski z masą i dokładnie mieszamy Piekarnik nagrzewamy do temp. 190 st. C Formę smarujemy tłuszczem Do formy przelewamy masę…

WIĘCEJ >

Frittata z kurczakiem i szparagami

Mięso gotujemy we wrzącej wodzie pod przykryciem przez ok. 30 minut Ze szparagów odcinamy końcówki, kroimy na 3-4 części i gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 7-10 minut, a następnie odcedzamy Zieleninę drobno siekamy Cebulę…

WIĘCEJ >

Owsianka z brzoskwinią i migdałami

Do garnka wsypujemy płatki oraz cukier, dolewamy mleko i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15 minut (do miękkości płatków) Brzoskwinię kroimy w kostkę (pestkę usuwamy) Owsiankę przenosimy do misek, a…

WIĘCEJ >

Filety z tofu panierowane w orzechach

Tofu kroimy na „filety” o grubości ok. 1 cm. Jeśli dysponujemy tofu naturalnym to odkładamy je do sosu sojowego, żeby nabrały słonego smaku. W tym czasie drobno siekamy orzechy i mieszamy je z sezamem. Następnie obie…

WIĘCEJ >