fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sorbet ananasowy z miętą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7ce5654c-d52b-43e2-85c2-019c633f360b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sorbet ananasowy z miętą

Przygotowanie

  • Ananasy odsączamy z zalewy i kroimy na małe kawałki
  • Do rondla wsypujemy cukier, dolewamy wodę i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 2-3 minuty (do momentu, aż cukier się rozpuści i utworzy syrop)
  • Po tym czasie ściągamy rondel z kuchenki i odstawiamy
  • Do miski wlewamy sok z ananasa, dodajemy ananasa oraz syrop z cukru i całość dokładnie mieszamy
  • Następnie wkładamy miskę do zamrażarki na ok. 1 godz.
  • Zawartość miski przenosimy do blendera, dodajemy kostki lodu i blendujemy do momentu otrzymania gęstej, gładkiej masy
  • Dodajemy miętę i jeszcze chwilę blendujemy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sorbetów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Sok z ananasa 100% (400 g)
  • Ananas w puszce (100 g)
  • Cukier trzcinowy (60 g)
  • Woda (45 ml)
  • Mięta (świeża) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Miska, Nóż, Rondel, Zamrażarka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Koktajl brzoskwiniowy

Płuczemy sałatę, brzoskwinie i maliny Brzoskwinie kroimy na pół i wyciągamy pestki Składniki umieszczamy w blenderze Do składników dolewamy 2 szklanki wody Blendujemy

WIĘCEJ >

Ciastka ziemniaczane

Ziemniaki obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Następnie ziemniaki odcedzamy, rozgniatamy na purée i odstawiamy do ostygnięcia Do ostygniętych ziemniaków dodajemy tłuszcz, mąkę, proszek do…

WIĘCEJ >

Pieczone ziemniaki z farszem

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Ziemniaki dokładnie szorujemy, zawijamy w folię aluminiową i wkładamy na ok. 1 godz. do piekarnika Fasolę odsączamy z zalewy, przenosimy na sito i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą…

WIĘCEJ >

Koktajl jabłkowo-imbirowy z wodą kokosową

Jabłko oraz imbir obieramy, kroimy na kawałki i przenosimy do blendera Dolewamy wodę kokosową i całość dokładnie blendujemy

WIĘCEJ >