Sorbet z mango
Sorbet z mango
Przygotowanie
- Mango obieramy, kroimy w kawałki i przenosimy do miski
- Miskę wkładamy do zamrażarki na ok. 4-5 godz.
- Następnie wyciągamy i czekamy ok. 15 minut
- Po tym czasie sprawdzamy czy w owoce da się wbić nóż, jeśli tak – blendujemy, jeśli nie – czekamy jeszcze kilka minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia sorbetów.
Autor
Lista składników
- Mango (240 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Krewetki tygrysie z anchois i kaparami
Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy Anchois kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy krewetki Podsmażamy 2 min Obracamy każdą na drugą stronę Dodajemy…
WIĘCEJ >Owsianka z mlekiem roślinnym i z jabłkiem
Płatki owsiane zagotowujemy w mleku (jeśli płyn odparuje, to możemy dolać wody) Po ostudzeniu dodajemy dowolnie pokrojone jabłko Podajemy
WIĘCEJ >Sałatka z jajkiem
Jajka gotujemy na półtwardo, wrzucając je do gotującej się wody na 7 minut. Paprykę kroimy w kostkę i mieszamy z sałatą. Gdy jajka się ugotują przekładamy je do miski z zimną wodą, a chwilę później…
WIĘCEJ >Komosanka z nasionami
Komosę gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości i pochłonięcia całej wody W rondlu podgrzewamy mleko Dodajemy komosę, przyprawy oraz siemię lniane i gotujemy przez ok. 3 minuty, cały czas mieszając Jaja wybijamy do blendera i…
WIĘCEJ >