Sorbet morelowo – cynamonowy – oszukana szarlotka
Sorbet morelowo – cynamonowy – oszukana szarlotka
Przygotowanie
- Morele wypestkować
- Banana obrać, pokroić w plastry
- Owoce włożyć do pudełka i zamrozić
- Wyjąć pół godziny wcześniej
- Wbijamy nóż, jeśli wchodzi w owoce, to blender też sobie poradzi
- Wkładamy owoce do naczynia, w którym będziemy miksować
- Dodajemy cynamon i miód i miksujemy na gładko
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia sorbetów.
Autor
Lista składników
- Morela (świeża) (250 g)
- Banan (świeży) (120 g)
- Miód lipowy (12 g)
- Cynamon mielony (1 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Sałatka z awokado
Myjemy wszystkie warzywa Awokado kroimy wzdłuż, wyciągamy pestkę, obieramy i kroimy w kostkę Sałatę drzemy na kawałki Cebulkę i ogórka kroimy w kostkę Szatkujemy szczypiorek Do miski wrzucamy pokrojone warzywa, dodajemy rukolę, kiełki, sok z cytryny,…
WIĘCEJ >Szybka sałatka z rukolą
Ogórka kroimy w plasterki Do ogórka dodajemy pomidorki, rukolę i garść pestek dyni Polewamy sosem vinaigrette, mieszamy
WIĘCEJ >Sałata z kozim serem, truskawkami i melonem
Sałatę i rukolę kładziemy na talerzu Dokładamy przecięte na pół truskawki Melona obieramy, kroimy w paski i kładziemy na sałacie Na wierzchu umieszczamy ser Polewamy sosem
WIĘCEJ >