fbpx
logo
Szukaj
open close

Sorbet morelowo – cynamonowy – oszukana szarlotka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd6de5249-f62e-4162-9288-6a124d6ce6f3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sorbet morelowo – cynamonowy – oszukana szarlotka

Przygotowanie

  • Morele wypestkować
  • Banana obrać, pokroić w plastry
  • Owoce włożyć do pudełka i zamrozić
  • Wyjąć pół godziny wcześniej
  • Wbijamy nóż, jeśli wchodzi w owoce, to blender też sobie poradzi
  • Wkładamy owoce do naczynia, w którym będziemy miksować
  • Dodajemy cynamon i miód i miksujemy na gładko 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia sorbetów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Morela (250 g)
  • Banan (120 g)
  • Miód lipowy (12 g)
  • Cynamon mielony (1 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Miska, Nóż, Zamrażarka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Zrazy staropolskie ze schabu z kaszą gryczaną i buraczkami

Mięso mielone wkładamy do miski Lekko solimy i pieprzymy Mieszamy i dzielimy na 4 kulki Rozbijamy plaster schabu tłuczkiem do mięsa Lekko solimy i pieprzymy Kładziemy szynkę Nakładamy na środek kulkę mieloną Lekko rozpłaszaczamy Na środek…

WIĘCEJ >

Krem z cukinii i kurczaka

Do garnka wlewamy 2 łyżki oleju kokosowego i podgrzewamy go. Cebulę kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i miażdżymy nożem. Wrzucamy cebulę i czosnek na olej i smażymy delikatnie przez około 5 minut. W trakcie posypujemy…

WIĘCEJ >

Paprykarz wegański

Gotujemy ryż wedle instrukcji na opakowaniu i odcedzamy na sicie Marchew, pietruszkę i seler obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Paprykę kroimy w drobną kostkę Rozgrzewamy…

WIĘCEJ >

Zupa wędzona

Boczek lub pachwinę kroimy w plasterki i zalewamy passatą pomidorową w garnku Gotujemy boczek na małym ogniu. Możemy dolać szklankę wody W tym czasie kroimy drobno warzywa. Dodajemy je do garnka razem z przyprawami Wszystko…

WIĘCEJ >