fbpx
logo
Szukaj
open close

Szaszłyki wołowe z ziołami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc5c75da2-c105-47cf-a372-5429a49360ad
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Szaszłyki wołowe z ziołami

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy, drobno siekamy i wrzucamy do miski
  • Zieleninę drobno siekamy i dodajemy do miski
  • Do miski dodajemy pozostałe składniki (poza mięsem) i całość dokładnie mieszamy
  • Mięso kroimy w kostkę, dodajemy do miski z marynatą i dokładnie mieszamy, tak aby każdy kawałek mięsa był nią równomiernie pokryty
  • Następnie przykrywamy miskę folią i wkładamy do lodówki na ok. 3 godz.
  • Po ok. 2,5 godz. marynowania mięsa wkładamy patyki do szaszłyków do wody na ok. 30 minut, aby nie spaliły się podczas smażenia
  • Na każdy patyk nawlekamy po kilka kawałków mięsa
  • Rozgrzewamy patelnię grillową
  • Kładziemy szaszłyki i grillujemy przez ok. 10-20 minut, obracając co ok. 2 minuty

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia szaszłyków.

Szaszłyki możesz udekorować czerwoną cebulą i zieleniną lub podawać z sałatką z ulubionych warzyw.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina polędwica (750 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (9 g)
  • Kolendra (świeża) (9 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (3 g)
  • Tymianek suszony (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Lodówka, Miska, Nóż, Patelnia grillowa, Patyczki do szaszłyków

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Pikantne szaszłyki z wołowiny

Do miski wlewamy tłuszcz, sok z cytryny i wodę, dodajemy musztardę, miód oraz przyprawy (oregano i pieprz) i dokładnie mieszamy (…)

WIĘCEJ >

Pikantne szaszłyki z kurczaka

Zieleninę drobno siekamy Mięso kroimy na kawałki Do miski wlewamy jogurt i sok z cytryny, dodajemy pastę oraz zieleninę i (…)

WIĘCEJ >

Szaszłyki drobiowe z salsą z awokado

Mięso kroimy w kostkę i przenosimy do miski Dodajemy przyprawy (pieprz, paprykę i tymianek), sok z cytryny oraz połowę tłuszczu (…)

WIĘCEJ >

Grillowane szaszłyki krewetkowe

Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Czosnek obieramy i drobno siekamy Cytrynę kroimy w cząstki Patyki do (…)

WIĘCEJ >

Szaszłyki z siekanej sarny z boczkiem, pieczarkami i warzywami z grilla

Mielimy mięso Doprawiamy solą i pieprzem Mieszamy przez 2 minuty Formujemy 4 równe kuleczki Boczek kromy w plastry 0,5 cm (…)

WIĘCEJ >