fbpx
logo
Szukaj
open close

Szpinak gotowany w mleczku kokosowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6f2463c7-389f-4270-8d7a-a0248ad1c6da
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Szpinak gotowany w mleczku kokosowym

Przygotowanie

  • Ze szpinaku odrywamy łodyżki, a liście dokładnie myjemy i osuszamy
  • Orzechy drobniej siekamy
  • Do garnka wlewamy mleko i na wolnym ogniu doprowadzamy do wrzenia
  • Wkładamy szpinak i cały czas mieszając, gotujemy przez ok. 3-5 minut (gotujemy do momentu, aż szpinak zmięknie, a mleko zgęstnieję)
  • Dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy
  • Szpinak przenosimy do miski i posypujemy orzechami

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań ze szpinakiem.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Szpinak (1200 g)
  • Mleko kokosowe (150 ml)
  • Orzech ziemny (50 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Cytrynowy szpinak podsmażany

Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy szpinak, posypujemy przyprawami (solą) i smażymy przez ok. 3-4 minuty Następnie ściągamy patelnię z kuchenki, (…)

WIĘCEJ >

Cannelloni z indykiem i szpinakiem

Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy 1/4 ilości zieleniny (bazylii) (…)

WIĘCEJ >

Smażony szpinak z orzechami

Czosnek obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Szpinak grubo siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło i oliwę) Wrzucamy orzechy (…)

WIĘCEJ >

Szpinak z pomidorami, z rzodkiewką i z fetą

Płuczemy, wysuszamy szpinak i przenosimy go do miski Dodajemy rzodkiewki pokrojone w ćwiartki, oliwki i pokrojone w kawałki pomidory Fetę (…)

WIĘCEJ >

Szpinak cytrynowy

Myjemy szpinak Obieramy i kroimy czosnek Rozgrzewamy masło ghee na patelni Do rozgrzanego masła dodajemy pokrojony czosnek, podsmażamy 2 minuty (…)

WIĘCEJ >

Kurs Chemia w żywności - co nas truje? Dzisiaj 100 zł taniej!!

X