fbpx
logo
Szukaj
open close

Szybki tadżin z cebulą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c396304ec-3291-4f0f-bf6a-72091b4b243c
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Szybki tadżin z cebulą

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę, przyprawy (szafran, imbir, pieprz i cynamon) i słodzik, mieszamy i podsmażamy na dużym ogniu przez ok. 2-3 minuty, cały czas mieszając
  • Dolewamy wino i cały czas mieszając, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy do momentu, aż sos uzyska konsystencję syropu
  • Zawartość patelni przenosimy do naczynia żaroodpornego i przykrywamy folią aluminiową
  • Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut
  • Po tym czasie wyciągamy z naczynie żaroodporne z piekarnika, ściągamy folię i wkładamy z powrotem do piekarnika na kolejne ok. 5 minut
  • Tadżin posypujemy posiekaną zieleniną i podajemy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 14
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Cebula (735 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (60 ml)
  • Cukier trzcinowy (10 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Naczynie żaroodporne, Nóż, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Mus z masłem orzechowym

Do miski wkładamy wszystkie składniki i ubijamy przez ok. 5 minut (do momentu uzyskania puszystej konsystencji) Masę przenosimy do misek i wkładamy do lodówki na ok. 30 minut

WIĘCEJ >

Tradycyjny dressing do sałatki cezara

Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i wrzucamy do rondla Dodajemy żółtka jaj, ocet, musztardę oraz sos Worcestershire i podgrzewamy na małym ogniu przez ok. 5 minut, cały czas mieszając Następnie ściągamy rondel z kuchenki i…

WIĘCEJ >

Tosty z sałatą, cebulą, pomidorem i serem

Kromki chleba smarujemy tłuszczem Cebulę obieramy i kroimy w krążki Pomidora kroimy w plastry Na dwóch kromkach układamy wszystkie składniki i przykrywamy drugą kromką Tak przygotowane kanapki wkładamy do tostera i podgrzewamy do momentu, aż…

WIĘCEJ >

Czerwony koktajl warzywny

Owoce i warzywa obieramy i wyciskamy z nich sok w sokowirówce Do soku dolewamy sok z cytryny i mieszamy Koktajl przelewamy do szklanek i posypujemy posiekaną zieleniną

WIĘCEJ >