Cebula nadziewana mięsnym farszem
Cebula nadziewana mięsnym farszem
Przygotowanie
- Cebulę białą z czosnkiem obieramy i kroimy w kostkę
- Zieleninę siekamy
- Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
- Do rondla wkładamy cebule czerwone, zalewamy zimną wodą i gotujemy przez ok. 10 minut, a następnie odcedzamy i odstawiamy
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę białą z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
- Dodajemy mięso z zieleniną i smażymy przez ok. 7-8 minut, cały czas mieszając, aby rozbić grudy mięsa
- Dodajemy pomidory, mieszamy i smażymy przez ok. 5 minut, a następnie wyłączamy kuchenkę
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
- Z każdej cebuli odcinamy czubek i łyżką wydrążamy środek, tak aby nie uszkodzić ścian i dna cebuli
- Na patelnię z mięsem wybijamy jajo, dodajemy zieleninę z serem i dokładnie mieszamy
- Przygotowany farsz nakładamy do cebul, a cebule układamy na blachę
- Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych nadziewanych warzyw.
Autor
Lista składników
- Cebula (840 g)
- Wołowina mięso mielone (250 g)
- Cebula biała (100 g)
- Pomidor w puszce (100 g)
- Jajo kurze (51 g)
- Ser Parmezan (50 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
- Czosnek (5 g)
- Zioła prowansalskie (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Kokojabłotka
Z każdej figi odcinamy ogonek Kroimy je w plastry Wrzucamy do naczynia/miski Zalać wrzątkiem – tak, aby zakryć Przykrywamy i odstawiamy na bok Robimy ciasto Na rozgrzaną wsypujemy mąkę kokosową Od razu mieszamy Mieszamy tak długo,…
WIĘCEJ >Sałata z orzechami włoskimi i awokado
Sałatę strzępiastą i radicchio podrzeć w palcach Dodać rukolę Pomidora opłukać i pokroić na ćwiartki Ogórek przekroić wzdłuż na pół i pociąć w półplasterki Awokado obrać obieraczką do warzyw i pokroić w paski Sałaty i…
WIĘCEJ >Chipsy z białej rzodkwi
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Rzodkiewkę obieramy, kroimy w talarki i przekładamy do miski. Masło rozpuszczamy z przyprawami. Wlewamy masło na talarki i dokładnie mieszamy obtaczając każdy plasterek rzodkiewki w przyprawach. Wykładamy talarki na papier…
WIĘCEJ >Kulki ryżowe ze szczypiorkiem
Do rondla wlewamy bulion i doprowadzamy do wrzenia (na małym ogniu) Szczypiorek drobno siekamy Czosnek obieramy i drobno siekamy W osobnym rondlu rozgrzewamy tłuszcz (masło) Wrzucamy szczypiorek z czosnkiem i smażymy przez ok. 2 minuty…
WIĘCEJ >