fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Cebula nadziewana mięsnym farszem

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-105
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Cebula nadziewana mięsnym farszem

Przygotowanie

  • Cebulę białą z czosnkiem obieramy i kroimy w kostkę
  • Zieleninę siekamy
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Do rondla wkładamy cebule czerwone, zalewamy zimną wodą i gotujemy przez ok. 10 minut, a następnie odcedzamy i odstawiamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę białą z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy mięso z zieleniną i smażymy przez ok. 7-8 minut, cały czas mieszając, aby rozbić grudy mięsa
  • Dodajemy pomidory, mieszamy i smażymy przez ok. 5 minut, a następnie wyłączamy kuchenkę
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Z każdej cebuli odcinamy czubek i łyżką wydrążamy środek, tak aby nie uszkodzić ścian i dna cebuli
  • Na patelnię z mięsem wybijamy jajo, dodajemy zieleninę z serem i dokładnie mieszamy
  • Przygotowany farsz nakładamy do cebul, a cebule układamy na blachę
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych nadziewanych warzyw.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Cebula czerwona (840 g)
  • Wołowina mięso mielone (250 g)
  • Cebula biała (100 g)
  • Pomidor w puszce (100 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Ser Parmezan (50 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Zioła prowansalskie (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Rondel, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Makaron z cukinią i pomidorami

Cukinię myjemy i kroimy w kostkę Pokrojoną cukinię wrzucamy na patelnię, rozgrzaną oliwę Dodajemy pomidory. Obsmażamy około 8 minut, aż pomidory popękają Gotujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu Do ugotowanego makaronu dajemy warzywa. Dodajemy…

WIĘCEJ >

Krem z pora z natką pietruszki

Pory dokładnie oczyszczamy, usuwamy liście i kroimy białe części w krążki Czosnek obieramy i kroimy w plastry Pozostałe warzywa obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz (masło i olej) Wrzucamy pory i podsmażamy…

WIĘCEJ >

Sałatka z mozzarellą

Pomidora kroimy w cząstki Pomidora suszonego kroimy w paski Ser kroimy w większą kostkę Na talerzu układamy sałaty, pomidory i ser, całość skrapiamy tłuszczem, sokiem z cytryny oraz octem i posypujemy posiekaną zieleniną oraz pestkami

WIĘCEJ >

Kolorowe roladki z kurczaka

Ser (mozzarellę) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski z serem Paprykę kroimy w kostkę Mięso kroimy na filety, a następnie wkładamy w folię kuchenną i rozbijamy tłuczkiem…

WIĘCEJ >