fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Cebula nadziewana mięsnym farszem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c433fb494-4ba1-49a7-87f3-3f7558f33539
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Cebula nadziewana mięsnym farszem

Przygotowanie

  • Cebulę białą z czosnkiem obieramy i kroimy w kostkę
  • Zieleninę siekamy
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Do rondla wkładamy cebule czerwone, zalewamy zimną wodą i gotujemy przez ok. 10 minut, a następnie odcedzamy i odstawiamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę białą z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy mięso z zieleniną i smażymy przez ok. 7-8 minut, cały czas mieszając, aby rozbić grudy mięsa
  • Dodajemy pomidory, mieszamy i smażymy przez ok. 5 minut, a następnie wyłączamy kuchenkę
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Z każdej cebuli odcinamy czubek i łyżką wydrążamy środek, tak aby nie uszkodzić ścian i dna cebuli
  • Na patelnię z mięsem wybijamy jajo, dodajemy zieleninę z serem i dokładnie mieszamy
  • Przygotowany farsz nakładamy do cebul, a cebule układamy na blachę
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych nadziewanych warzyw.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Cebula (840 g)
  • Wołowina mięso mielone (250 g)
  • Cebula biała (100 g)
  • Pomidor w puszce (100 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Ser Parmezan (50 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Zioła prowansalskie (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Rondel, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kanapka dziecięca – piesek

Z chleba wycinamy kawałki na kształt pieska Z pomidora odkrawamy mały plaster Z rzodkiewki odkrawamy plaster Oliwkę zieloną kroimy w plastry i pół plastry Z oliwki czarnej odkrawamy plaster na kształt nosa i małe kółka…

WIĘCEJ >

Księżyce ziemniaczane

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Ziemniaki obieramy i kroimy w ćwiartki (lub w ósemki w przypadku dużych ziemniaków) Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papier układamy ziemniaki, a następnie polewamy tłuszczem i posypujemy…

WIĘCEJ >

Kala-mniaki

Kalafior gotujemy do miękkości i odcedzamy. Następnie całość miksujemy, doprawiamy solą i pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki lub dozwolonymi ziołami Wykładamy do brytfanki wyłożonej papierem i posmarowanej olejem kokosowym. Zapiekamy w piekarniku do czasu, aż…

WIĘCEJ >

Roladka ze schabu nadziewana indykiem i wędzonym boczkiem

Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w mniejsze kawałki Indyka mielimy na zmianę z warzywami w maszynce do mięsa na standardowym sitku Lekko solimy i pieprzymy i mieszamy naszą masę mieloną Dzielimy na 4 części…

WIĘCEJ >