fbpx
logo
Szukaj
open close

Cebula nadziewana mięsnym farszem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c433fb494-4ba1-49a7-87f3-3f7558f33539
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Cebula nadziewana mięsnym farszem

Przygotowanie

  • Cebulę białą z czosnkiem obieramy i kroimy w kostkę
  • Zieleninę siekamy
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Do rondla wkładamy cebule czerwone, zalewamy zimną wodą i gotujemy przez ok. 10 minut, a następnie odcedzamy i odstawiamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę białą z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy mięso z zieleniną i smażymy przez ok. 7-8 minut, cały czas mieszając, aby rozbić grudy mięsa
  • Dodajemy pomidory, mieszamy i smażymy przez ok. 5 minut, a następnie wyłączamy kuchenkę
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Z każdej cebuli odcinamy czubek i łyżką wydrążamy środek, tak aby nie uszkodzić ścian i dna cebuli
  • Na patelnię z mięsem wybijamy jajo, dodajemy zieleninę z serem i dokładnie mieszamy
  • Przygotowany farsz nakładamy do cebul, a cebule układamy na blachę
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych nadziewanych warzyw.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Cebula (840 g)
  • Wołowina mięso mielone (250 g)
  • Cebula biała (100 g)
  • Pomidor w puszce (100 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Ser Parmezan (50 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Zioła prowansalskie (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Rondel, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Kokojabłotka

Z każdej figi odcinamy ogonek Kroimy je w plastry Wrzucamy do naczynia/miski Zalać wrzątkiem – tak, aby zakryć Przykrywamy i odstawiamy na bok Robimy ciasto    Na rozgrzaną wsypujemy mąkę kokosową Od razu mieszamy Mieszamy tak długo,…

WIĘCEJ >

Sałata z orzechami włoskimi i awokado

Sałatę strzępiastą i radicchio podrzeć w palcach Dodać rukolę Pomidora opłukać i pokroić na ćwiartki Ogórek przekroić wzdłuż na pół i pociąć w półplasterki Awokado obrać obieraczką do warzyw i pokroić w paski Sałaty i…

WIĘCEJ >

Chipsy z białej rzodkwi

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Rzodkiewkę obieramy, kroimy w talarki i przekładamy do miski.  Masło rozpuszczamy z przyprawami. Wlewamy masło na talarki i dokładnie mieszamy obtaczając każdy plasterek rzodkiewki w przyprawach. Wykładamy talarki na papier…

WIĘCEJ >

Kulki ryżowe ze szczypiorkiem

Do rondla wlewamy bulion i doprowadzamy do wrzenia (na małym ogniu) Szczypiorek drobno siekamy Czosnek obieramy i drobno siekamy W osobnym rondlu rozgrzewamy tłuszcz (masło) Wrzucamy szczypiorek z czosnkiem i smażymy przez ok. 2 minuty…

WIĘCEJ >