Chrupiące krążki cebulowe
Chrupiące krążki cebulowe
Przygotowanie
- Do miski wlewamy maślankę
- Cebulę obieramy i kroimy na talarki o grubości ok. 5 mm, po czym moczymy w maślance i rozdzielamy cebulę na pojedyncze krążki
- Krążki odstawiamy na ok. 30 minut
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia
- Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
- Dodajemy bułkę tartą oraz przyprawy (paprykę) i mieszamy
- Partiami przekładamy krążki cebuli z maślanki do bułki tartej, obtaczamy i przenosimy na papier
- Krążki pieczemy przez ok. 15-20 minut (pieczemy do momentu, aż nabiorą złotego koloru)
- Gotowe krążki podajemy z majonezem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Cebula (315 g)
- Maślanka (100 g)
- Bułka tarta (100 g)
- Majonez (40 g)
- Ser Parmezan (30 g)
- Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Owocowe całuski z czekoladą
Jabłko obieramy, usuwamy pestki i kroimy na ćwiartki Banana obieramy i kroimy w grube, skośne plastry Kawałki owoców smarujemy sokiem z cytryny (aby nie zbrązowiały), a następnie osuszamy ręcznikiem papierowym Czekoladę ścieramy na drobnych oczkach…
WIĘCEJ >Smoothie jagodowo – bananowe
Banany, świeże lub mrożone jagody, nasiona chia, miód, (opcjonalnie Macę i Ashwagandhę) miksujemy na gładki krem Przelewamy do miseczki i dekorujemy nasionami chia, nasionami konopi i jagodami Goji
WIĘCEJ >Kalarepa faszerowana sarną
Mięso kroimy w kostkę i mielimy w maszynce do mięsa Dodajemy cząber i tymianek Dodajemy sól i pieprz Mieszamy Włączamy i nastawiamy piekarnik na 180 st. C Kalarepę obieramy ze skóry Odcinamy „czapeczkę”, czyli odcinamy…
WIĘCEJ >Tortille z serem i pomidorami
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Sery ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski i mieszamy Pomidory i oliwki kroimy w cienkie plasterki Zieleninę drobno siekamy Połowę ilości tortilli posypujemy serem, układamy pomidory i…
WIĘCEJ >