fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chrupiące krążki cebulowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2aa3ec23-17af-45c4-963d-daf9eb92a725
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Chrupiące krążki cebulowe

Przygotowanie

  • Do miski wlewamy maślankę
  • Cebulę obieramy i kroimy na talarki o grubości ok. 5 mm, po czym moczymy w maślance i rozdzielamy cebulę na pojedyncze krążki
  • Krążki odstawiamy na ok. 30 minut
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Dodajemy bułkę tartą oraz przyprawy (paprykę) i mieszamy
  • Partiami przekładamy krążki cebuli z maślanki do bułki tartej, obtaczamy i przenosimy na papier
  • Krążki pieczemy przez ok. 15-20 minut (pieczemy do momentu, aż nabiorą złotego koloru)
  • Gotowe krążki podajemy z majonezem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Cebula (315 g)
  • Maślanka (100 g)
  • Bułka tarta (100 g)
  • Majonez (40 g)
  • Ser Parmezan (30 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Owocowe całuski z czekoladą

Jabłko obieramy, usuwamy pestki i kroimy na ćwiartki Banana obieramy i kroimy w grube, skośne plastry Kawałki owoców smarujemy sokiem z cytryny (aby nie zbrązowiały), a następnie osuszamy ręcznikiem papierowym Czekoladę ścieramy na drobnych oczkach…

WIĘCEJ >

Smoothie jagodowo – bananowe

Banany, świeże lub mrożone jagody, nasiona chia, miód, (opcjonalnie Macę i Ashwagandhę) miksujemy na gładki krem Przelewamy do miseczki i dekorujemy nasionami chia, nasionami konopi i jagodami Goji

WIĘCEJ >

Kalarepa faszerowana sarną

Mięso kroimy w kostkę i mielimy w maszynce do mięsa Dodajemy cząber i tymianek Dodajemy sól i pieprz Mieszamy Włączamy i nastawiamy piekarnik na 180 st. C Kalarepę obieramy ze skóry Odcinamy „czapeczkę”, czyli odcinamy…

WIĘCEJ >

Tortille z serem i pomidorami

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Sery ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski i mieszamy Pomidory i oliwki kroimy w cienkie plasterki Zieleninę drobno siekamy Połowę ilości tortilli posypujemy serem, układamy pomidory i…

WIĘCEJ >