fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Balsamiczny mix cebulowy

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-157
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Balsamiczny mix cebulowy

Przygotowanie

  • Cebule białe kroimy na pół
  • Cebule czerwone kroimy na ósemki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy wszystkie cebule, dodajemy liść laurowy i smażymy przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając
  • Dolewamy wino i gotujemy przez ok. 2-3 minuty
  • Dolewamy wodę i ocet, dodajemy rodzynki, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15-20 minut, tak aby płyn ściemniał i nabrał konsystencji syropu

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych dań z użyciem cebuli.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Cebula biała (800 g)
  • Woda (250 ml)
  • Cebula czerwona (210 g)
  • Wino białe wytrawne (100 ml)
  • Cebula dymka (80 g)
  • Rodzynki (50 g)
  • Ocet balsamiczny (12 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Liść laurowy (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zapiekane nachos z warzywami i serem

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Paprykę kroimy w drobną kostkę Fasolę odsączamy z zalewy i płuczemy na sitku pod zimną, bieżącą wodą Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Zieleninę drobno siekamy…

WIĘCEJ >

Sałatka z cukinią i warzywami

Sałatka Cukinię ścieramy na grubych oczkach tarki do miski Cebulę obieramy, kroimy w piórka i dodajemy do cukinii Do miski dodajemy sól, mieszamy i odstawiamy na ok. 2 godz. Po tym czasie odciskamy warzywa z…

WIĘCEJ >

Wegańska galareta warzywna

Marchew obieramy, kroimy w kostkę i przenosimy do garnka Dodajemy przyprawy, dolewamy wodę i gotujemy przez ok. 12-15 minut (do miękkości) Cały czas gotując i cały czas mieszając dosypujemy agar-agar (dokładnie go rozprowadzamy rózgą kuchenną)…

WIĘCEJ >

Warzywa z imbirem i chili

Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki Czosnek obieramy i kroimy w cienkie plasterki Chili i zieleninę drobno siekamy Paprykę kroimy w cienkie słupki Kalafior i brokuł dzielimy na różyczki Kalafior gotujemy we wrzącej,…

WIĘCEJ >