fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Balsamiczny mix cebulowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2c8d7094-5bbf-48a1-b8f2-1f6692d3626f
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Balsamiczny mix cebulowy

Przygotowanie

  • Cebule białe kroimy na pół
  • Cebule czerwone kroimy na ósemki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy wszystkie cebule, dodajemy liść laurowy i smażymy przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając
  • Dolewamy wino i gotujemy przez ok. 2-3 minuty
  • Dolewamy wodę i ocet, dodajemy rodzynki, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15-20 minut, tak aby płyn ściemniał i nabrał konsystencji syropu

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych dań z użyciem cebuli.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Cebula biała (800 g)
  • Woda (250 ml)
  • Cebula czerwona (210 g)
  • Wino białe wytrawne (100 ml)
  • Cebula dymka (80 g)
  • Rodzynki (50 g)
  • Ocet balsamiczny (12 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Liść laurowy (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Podsmażane ziemniaki z bekonem

Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę o grubości ok. 2 cm i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część) Czosnek obieramy i drobno siekamy…

WIĘCEJ >

Melon z szynką parmeńską

Melona obieramy i kroimy w dużą kostkę Plastry szynki zwijamy w rulony, kładziemy na wierzch kawałków melona i całość spinamy wykałaczką

WIĘCEJ >

Cukinia z twarożkiem sojowym

Cukinię kroimy wzdłuż na plastry, przyprawiamy solą i odstawiamy na ok. 10 minut Szczypiorek drobno siekamy Do miski wlewamy jogurt oraz śmietankę, dodajemy szczypiorek oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy…

WIĘCEJ >

Roladki wieprzowe z pistacjami

Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część) Czosnek obieramy i drobno siekamy Zieleninę i orzechy drobno siekamy Mięso kroimy na kotlety Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło) Wrzucamy…

WIĘCEJ >