fbpx
logo
Szukaj
open close

Karmelizowane cebulki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd609f003-3ab6-4230-b5eb-0670d72353d7
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Karmelizowane cebulki

Przygotowanie

  • Cebulki obieramy (końcówki zostawiamy, aby nie rozpadły się podczas gotowania)
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulki, dodajemy zieleninę (tymianek) i przyprawy (liść laurowy), mieszamy i podsmażamy przez ok. 5 minut
  • Dolewamy bulion i sok z cytryny, dodajemy musztardę, mieszamy i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez ok. 30 minut (do momentu, aż cebulki będą miękkie)
  • Po tym czasie ściągamy pokrywkę, zwiększamy ogień i gotujemy przez ok. 10-15 minut (gotujemy tak długo, aby wyparował prawie cały płyn)
  • Dodajemy przyprawy (pieprz) i mieszamy
  • Cebulki nakładamy na talerze i posypujemy posiekaną zieleniną (natką)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych dań z użyciem cebuli.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Cebula dymka (240 g)
  • Bulion mięsny (200 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Musztarda (10 g)
  • Sok z cytryny (bio) (6 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Tymianek (świeży) (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Liść laurowy (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Cebula nadziewana mięsnym farszem

Cebulę białą z czosnkiem obieramy i kroimy w kostkę Zieleninę siekamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Do (…)

WIĘCEJ >

Faszerowane cebule

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Blachę smarujemy tłuszczem W garnku zagotowujemy wodę Cebulę obieramy, wrzucamy do wrzącej wody (…)

WIĘCEJ >

Zupa cebulowa (wegetariańska)

Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce lub piórka W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę Zasmażamy 5 minut na średnim ogniu (…)

WIĘCEJ >

Zupa cebulowa

Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce lub piórka W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę Zasmażamy 5 minut na średnim ogniu (…)

WIĘCEJ >

Marmolada z cebuli

Cebulę obrać i pokroić w półksiężyce, paski lub piórka Gruszkę obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę   W garnku rozgrzać (…)

WIĘCEJ >