fbpx
logo
Szukaj
open close

Tajskie kotleciki z kurczakiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4c909a85-5a89-434f-82f7-cf1a19079786
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Tajskie kotleciki z kurczakiem

Przygotowanie

  • Mięso kroimy na kawałki i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować)
  • Dodajemy pozostałe składniki (poza tłuszczem) i całość dokładnie blendujemy
  • Z powstałej masy formujemy kulki, które następnie delikatnie spłaszczamy formując kotleciki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy kotleciki i smażymy przez ok. 2-3 minuty z każdej strony

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 3 kotleciki.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kotlecików.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (600 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Sok z limonki (bio) (30 g)
  • Pasta curry czerwona (21 g)
  • Sos sojowy (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Kolendra (świeża) (12 g)
  • Cukier trzcinowy (10 g)
  • Limonka – skórka (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chrzan marynowany

Chrzan obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem octu, soli i cukru Wyłączamy kuchenkę, a do garnka dodajemy chrzan i mieszamy Chrzan przenosimy do słoików, zakręcamy i…

WIĘCEJ >

Zupa cebulowa (wegetariańska)

Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce lub piórka W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę Zasmażamy 5 minut na średnim ogniu Dodajemy wino Dusimy 2-3 minuty Zalewamy bulionem jarskim i gotujemy 5 minut

WIĘCEJ >

Szparagi zawijane boczkiem

Piekarnik nagrzewamy do temp. 220 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Szparagi dokładnie myjemy i odcinamy końcówki Następnie każdego szparaga owijamy plastrem boczku i układamy na papierze Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 10-15…

WIĘCEJ >

Sałatka z krewetkami

Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Czosnek obieramy i kroimy w plastry Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło i oliwę) Wrzucamy krewetki oraz czosnek i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty (na dużym ogniu)…

WIĘCEJ >