fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Tajskie kotleciki z kurczakiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4c909a85-5a89-434f-82f7-cf1a19079786
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Tajskie kotleciki z kurczakiem

Przygotowanie

  • Mięso kroimy na kawałki i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować)
  • Dodajemy pozostałe składniki (poza tłuszczem) i całość dokładnie blendujemy
  • Z powstałej masy formujemy kulki, które następnie delikatnie spłaszczamy formując kotleciki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy kotleciki i smażymy przez ok. 2-3 minuty z każdej strony

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 3 kotleciki.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kotlecików.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (600 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Sok z limonki (bio) (30 g)
  • Pasta curry czerwona (21 g)
  • Sos sojowy (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Kolendra (świeża) (12 g)
  • Cukier trzcinowy (10 g)
  • Limonka – skórka (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Risotto z wędzonym kurczakiem

Cebulę obieramy i drobno siekamy Mięso kroimy w kostkę Zieleninę drobno siekamy Ser (parmezan) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Bulion wlewamy do garnka i podgrzewamy na małym ogniu Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę…

WIĘCEJ >

Makaron ryżowy z krewetkami

Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Makaron gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę) Wrzucamy cebulę…

WIĘCEJ >

Szynka z wieprzowiny, boczku i rydzów

Wieprzowinę razem z czosnkiem mielimy na standardowym sitku (średnim) Boczek kroimy w kostkę około 1 cm Rydze czyścimy i kroimy w kawałki, (jeśli mamy zamrożone, to trzeba je wyjąć kilka godzin wcześniej, żeby odtajały) Zmielone…

WIĘCEJ >

Łosoś z grillowanym ananasem duszonym w mleku kokosowym i ryżem

Ananasa obrać, wyciąć ze środka każdego plastra zdrewniałe kółko, przekroić na pół Ryż ugotować we wrzącej osolonej wodzie do miękkości Rozgrzewamy patelnię z tłuszczem Kładziemy łososia na patelni Smażymy po 5 min z każdej strony…

WIĘCEJ >