fbpx
logo
Szukaj
open close

Talerz warzyw z dipem serowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7008818d-037f-450e-bb76-0b07070ac109
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Talerz warzyw z dipem serowym

Przygotowanie

  • Ser kruszymy na małe kawałki do blendera
  • Czosnek obieramy i drobno siekamy, a następnie przenosimy do blendera
  • Dodajemy jogurt oraz tłuszcz i całość dokładnie blendujemy
  • Cały czas blendując stopniowo dolewamy mleko i blendujemy do momentu, aż powstanie gęsty i gładki sos
  • Następnie przenosimy dip do miski, przykrywamy folią i wkładamy do lodówki
  • W rondlu zagotowujemy wodę
  • Ze szparagów, fasolki i grochu odcinamy końcówki
  • Marchewki obieramy i kroimy w słupki
  • Do wrzącej wody wkładamy warzywa i gotujemy przez kilka minut tak, aby pozostały lekko twarde
  • Następnie warzywa odsączamy i wrzucamy na chwilę do miski z zimną wodą, aby ostygły i pozostały jędrne
  • Warzywa układamy na talerzu i podajemy z dipem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z warzywami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Szparag (300 g)
  • Groch cukrowy (300 g)
  • Marchew (300 g)
  • Ser pleśniowy (100 g)
  • Serek homogenizowany (100 g)
  • Fasola szparagowa zielona (świeża) (100 g)
  • Mleko kokosowe (50 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Folia spożywcza, Lodówka, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Sałatka z dzikim ryżem i szparagami

Pomidory drobno siekamy Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Ze szparagów odcinamy końcówki i kroimy na 3-4 części Cukinię kroimy w pół…

WIĘCEJ >

Łosoś z sałatką z awokado i rzodkiewki

Awokado obieramy i kroimy w paski Rzodkiewkę kroimy w plastry Do miski wlewamy tłuszcz, syrop klonowy oraz sok z cytryny, dodajemy przyprawy i całość dokładnie mieszamy Na talerzu układamy wszystkie warzywa i polewamy sosem, na…

WIĘCEJ >

Szpinak z cytrusową nutą

Rozgrzewamy oliwę na patelni Dodajemy szpinak, solimy Smażymy 4 minuty, zdejmujemy z ognia Wyciskamy sok z cytryny, dodajemy do szpinaku, mieszamy

WIĘCEJ >

Sałatka z prosciutto

Piekarnik nagrzewamy do 200 st. C. Plasterki szynki i pomidorki układamy na papierze do pieczenia i pieczemy przez 15 minut. W tym czasie mieszamy w misce sałatę , oliwę i ocet jabłkowy. Gdy szynka zrobi…

WIĘCEJ >