fbpx
logo
Szukaj
open close

Tofu smażone z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc35407e1-5b87-42cd-9834-1366a21d790e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Tofu smażone z warzywami

Przygotowanie

  • Tofu płuczemy pod wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym
  • Bakłażana obieramy
  • Tofu, bakłażana i paprykę kroimy w kostkę o boku ok. 5 mm
  • Pędy bambusa kroimy w plasterki
  • Czosnek obieramy i rozgniatamy
  • Cebulki obieramy i kroimy w cienkie plasterki
  • Na głębokiej patelni rozgrzewamy tłuszcz (olej z makadamia)
  • Wrzucamy tofu i cały czas mieszając, smażymy przez ok. 3-4 minuty (do momentu, aż się zarumieni)
  • Po tym czasie ściągamy tofu z patelni i przenosimy na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu
  • Na patelnie wrzucamy paprykę i cebulę, mieszamy i smażymy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy bakłażana, pędy bambusa oraz czosnek i cały czas mieszając, smażymy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy sosy i mieszamy
  • Dodajemy tofu, mieszamy i podsmażamy przez ok. 1 minutę
  • Po tym czasie ściągamy patelnię z kuchenki, dodajemy pozostałe składniki, mieszamy i podajemy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z tofu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 13
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Tofu naturalne (400 g)
  • Bakłażan (80 g)
  • Cebula dymka (80 g)
  • Papryka czerwona (50 g)
  • Bambus – pędy (50 g)
  • Sos sojowy (30 g)
  • Sos ostrygowy (20 g)
  • Olej z makadamia ekologiczny (10 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Kolendra (świeża) (3 g)
  • Olej sezamowy ekologiczny (2.5 ml)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia - głęboka, Ręcznik papierowy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Bakłażan z tofu na ostro

Czosnek z cebulą obieramy, drobno siekamy i wrzucamy do blendera Zieleninę (kolendrę) z chili drobno siekamy i wrzucamy do blendera (…)

WIĘCEJ >

Makaron z tofu, pieczarkami i groszkiem

Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Por kroimy w pół plastry Pieczarki kroimy w plasterki Tofu kroimy (…)

WIĘCEJ >

Makaron kukurydziany z warzywami i tofu

Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Paprykę kroimy w słupki Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry Na (…)

WIĘCEJ >

Omlet z tofu, kurkami, groszkiem i cukinią

Kaszę gryczaną zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 30 min Cebulę siekamy Kurki kroimy Na oliwie podsmażamy cebulę i kurki Cukinię (…)

WIĘCEJ >

Filety z tofu panierowane w orzechach

Tofu kroimy na „filety” o grubości ok. 1 cm. Jeśli dysponujemy tofu naturalnym to odkładamy je do sosu sojowego, żeby (…)

WIĘCEJ >