fbpx
logo
Szukaj
open close

Makaron z tofu, pieczarkami i groszkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5832ff4d-db0a-4ca5-b1fe-23cfaa0babcb
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Makaron z tofu, pieczarkami i groszkiem

Przygotowanie

  • Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Por kroimy w pół plastry
  • Pieczarki kroimy w plasterki
  • Tofu kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy por i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy pieczarki i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty (do momentu, aż odparuję z nich woda)
  • Dodajemy tofu, groszek, sos sojowy i wszystkie przyprawy, dokładnie mieszamy i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty
  • Następnie dodajemy makaron i posiekaną zieleninę, dokładnie mieszamy i podajemy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z tofu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 12
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Tofu naturalne (200 g)
  • Por (140 g)
  • Pieczarka (świeża) (120 g)
  • Makaron pszenny (pióra) – bezjajeczny (100 g)
  • Groszek zielony (100 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sos sojowy (20 g)
  • Koper (świeży) (6 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Curry w proszku (1.5 g)
  • Papryka wędzona mielona (proszek) (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Krem cukiniowo-pistacjowy z bobem

Bób oczyszczamy, wkładamy do garnka i zalewamy wodą (wody powinno być dwa razy więcej niż bobu), gdy woda zacznie się gotować – dodajemy przyprawy (sól) i gotujemy pod przykryciem przez ok. 15-20 minut Cebulę z…

WIĘCEJ >

Czekoladowy deser z niespodzianką

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Kokilki smarujemy tłuszczem i oprószamy cukrem Pozostały cukier wsypujemy do rondla, dosypujemy mąkę i kakao, dolewamy mleko i gotujemy na małym ogniu do momentu, aż masa zrobi się…

WIĘCEJ >

Podpłomyki

Do miski wsypujemy mąki, dolewamy ciepłą wodę i zagniatamy do momentu powstania jednolitego ciasta Ciasto dzielimy na ok. 10-12 części (z 125 g mąki), przykrywamy wilgotną ścierką i zostawiamy na ok. 30 minut Po tym…

WIĘCEJ >

Karkówka z szynkowaru z sałatką

Karkówkę wkładamy do jakiegoś naczynia Solimy, pierzymy Dodajemy rozmaryn Bierzemy w ręce i dokładnie wsmarowujemy przyprawy na mięsie Wkładamy mięso do szynkowaru Zakładamy sprężynę i zamykamy szynkowar Wkładamy na min. 12 godz. do lodówki Wyjmujemy…

WIĘCEJ >