fbpx
logo
Szukaj
open close

Makaron z tofu, pieczarkami i groszkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5832ff4d-db0a-4ca5-b1fe-23cfaa0babcb
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Makaron z tofu, pieczarkami i groszkiem

Przygotowanie

  • Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Por kroimy w pół plastry
  • Pieczarki kroimy w plasterki
  • Tofu kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy por i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy pieczarki i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty (do momentu, aż odparuję z nich woda)
  • Dodajemy tofu, groszek, sos sojowy i wszystkie przyprawy, dokładnie mieszamy i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty
  • Następnie dodajemy makaron i posiekaną zieleninę, dokładnie mieszamy i podajemy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z tofu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 12
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Tofu naturalne (200 g)
  • Por (140 g)
  • Pieczarka (świeża) (120 g)
  • Makaron pszenny (pióra) – bezjajeczny (100 g)
  • Groszek zielony (100 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sos sojowy (20 g)
  • Koper (świeży) (6 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Curry w proszku (1.5 g)
  • Papryka wędzona mielona (proszek) (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Bitki wołowe z pure z batata

Mięso wołowe myjemy i kroimy na plastry grubości około 1-1,5 cm Smażymy na rozgrzanym tłuszczu po minucie z każdej strony Zalewamy wodą, tak, aby tylko przykryła mięso Doprowadzamy na średnim ogniu do wrzenia i zmniejszamy…

WIĘCEJ >

Misa smakowitości

Falafel Ciecierzycę wsypujemy do garnka, zalewamy wodę i odstawiamy na ok. 10-12 godz. (ilość wody powinna być ok. 5 cm powyżej poziomu ciecierzycy) Po tym czasie odcedzamy ciecierzycę i przenosimy do miski Cebulę oraz czosnek…

WIĘCEJ >

Zupa krem z krewetkami

Kalafior dzielimy na różyczki Cukinię kroimy w kostkę Warzywa przenosimy do garnka, zalewamy bulionem i gotujemy przez ok. 10-12 minut (do miękkości) Wyłączamy kuchenkę, dolewamy mleko kokosowe, dodajemy sok z cytryny oraz tłuszcz i całość…

WIĘCEJ >

Wieprzowina z ananasową salsą

Mięso kroimy w plastry (na 1 porcję 1 plaster) Każdy plaster mięsa wkładamy między dwa kawałki folii i rozbijamy tłuczkiem do mięsa na grubość ok. 1 cm Następnie wkładamy mięso do lodówki Ananasa kroimy na…

WIĘCEJ >