fbpx
logo
Szukaj
open close

Tropikalna sałatka z mango

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccfb54cbd-eb7b-426c-be1c-f86f25e657f5
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Tropikalna sałatka z mango

Przygotowanie

  • Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki
  • Szczypiorek siekamy, a białe części cebulek zachowujemy
  • Od liści kolendry odcinamy łodyżki z korzeniami
  • Do rondla wrzucamy imbir, szczypiorek i łodyżki kolendry z korzeniami, dolewamy wodę (3 l wody na 600 g mięsa) i zagotowujemy
  • Zmniejszamy ogień, dodajemy mięso i gotujemy pod przykryciem przez ok. 40 minut
  • Po tym czasie wyciągamy z rondla mięso i rozdrabniamy (bulion można wykorzystać do zupy, zamrozić lub wylać)
  • Mango obieramy, kroimy w kostkę i wrzucamy do miski
  • Białe części cebulek oraz liście kolendry siekamy i wrzucamy do miski z mango
  • Dodajemy mięso i mieszamy
  • Do osobnej miski wlewamy tłuszcz i ocet, dodajemy musztardę i dokładnie mieszamy, a następnie polewamy tym dressingiem sałatkę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Możesz dodać więcej ulubionych składników np. awokado.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (600 g)
  • Mango (500 g)
  • Cebula szalotka ze szczypiorem (160 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Kolendra (świeża) (12 g)
  • Musztarda (10 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (6 ml)
  • Imbir korzeń (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Rondel, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Brokułowa sałatka z fetą

Gotujemy brokuła we wrzątku przez około 5-10 minut Przenosimy do miski do momentu ostygnięcia Ścieramy na tarce do jarzyn marchewkę (…)

WIĘCEJ >

Chrupiąca sałatka z czarną soczewicą

Soczewicę gotujemy al dente i przelewamy zimną wodą. Rzodkiewki kroimy w plasterki, ogórki kiszone w kosteczkę, sałatę rwiemy na drobne (…)

WIĘCEJ >

Imbirowa sałatka z awokado

Awokado, pomidora i paprykę kroimy w kostkę i przekładamy do miseczki. Ząbek czosnku i obrany ze skóry imbir przeciskamy przez (…)

WIĘCEJ >

Orzeźwiająca sałatka z melonem

Pomidorki kroimy na połówki, melona w małe kosteczki. Wszystkie warzywa mieszamy razem w dużej misce. Składniki na dressing mieszamy osobno (…)

WIĘCEJ >

Capresse z sosem z granatów – sałatka

Pomidory sparzyć i obrać ze skórki – czyli kładziemy pomidory na desce szypułką w dół Nożem robimy na czubku pomidora (…)

WIĘCEJ >