logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wielkanocny mazurek z musem czekoladowym i bakaliami

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-48

Wielkanocny mazurek z musem czekoladowym i bakaliami

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-48

Przygotowanie

Spód:

  • Daktyle wkładamy do naczynia, w którym będziemy je blendować
  • Zalewamy wrzątkiem, tak żeby je lekko przykryło
  • Przykrywamy np. talerzykiem i czekamy 5 minut
  • Podnosimy talerzyk, dodajemy olej kokosowy
  • Miksujemy blenderem na gładką masę
  • Dodajemy wiórki kokosowe
  • Mieszamy
  • Bierzemy foremkę do mazurka (my użyliśmy foremki pod tartę)
  • Rozkładamy równo masę i wkładamy do zamrażarki na 15 minut

Krem:

  • Daktyle wsypać do szklanki/kubka i zalać wrzątkiem do ¾ wysokości
  • Przykryć talerzykiem, odczekać 5 minut
  • Odlać wodę i daktyle położyć na sicie
  • Jabłko i banana obrać, pokroić w mniejsze kawałki
  • Wrzucić do jakieś miski, dodać kakao i odcedzone daktyle
  • Zmiksować blenderem na gładką masę
  • Wyjmujemy z zamrażarki ciasto
  • Nakładamy krem
  • Dekorujemy migdałami
  • Wkładamy lodówki na minimum 8 godzin

Autor

Gość Ajwen
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 15
Trudność: Średni

Lista składników

Spód:

  • 200 g wiórków kokosowych
  • 80 g daktyli
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 1 garść obranych migdałów

Krem:

  • 2 banany    
  • 2 jabłka
  • 2 czubate łyżki kakao
  • 1 garść daktyli

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Blender, Lodówka, Zamrażarka
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Zielony koktajl porowy

Awokado i ogórka obieramy i kroimy na drobne kawałki Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy

WIĘCEJ >

Jarmuż duszony z wędzonką

Jarmuż kroimy w paski Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Pora kroimy w talarki Pomidorki przekroić na połówki Szynkę (…)

WIĘCEJ >

Krem ziemniaczany z boczkiem

Ziemniaki obieramy, płuczemy, kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Boczek kroimy w paseczki/w zapałkę Rozgrzewamy (…)

WIĘCEJ >

Spaghetti Konjac z sosem carbonara

Makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą Zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą” (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

...
...
...
...

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl