fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wieprzowina z makaronem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7436b22e-00ff-4d2a-b4fb-51df8aa969ca
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Wieprzowina z makaronem

Przygotowanie

  • Makaron wkładamy do miski, zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na ok. 10 minut, aby zmiękł
  • Następnie makaron odcedzamy i odstawiamy
  • Czosnek z imbirem obieramy i drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy mięso oraz czosnek z imbirem i podsmażamy przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając
  • Dolewamy sos sojowy, sok z limonki oraz bulion i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i podgrzewamy danie przez ok. 8-10 minut, co jakiś czas mieszając (podgrzewamy do momentu, aż wyparuję prawie cały płyn)
  • Dodajemy makaron i dokładnie mieszamy, po czym ściągamy patelnię z kuchenki
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia wieprzowiny.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina mięso mielone (300 g)
  • Makaron ryżowy (100 g)
  • Bulion mięsny (100 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sos sojowy (10 g)
  • Sok z limonki (bio) (6 g)
  • Kolendra (świeża) (6 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Imbir korzeń (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Komosanka z mlekiem roślinnym i z truskawkami i z bazylią

Komosę ryżową gotujemy w wodzie do miękkości Wlewamy mleko Po ostudzeniu dodajemy truskawki, posiekane orzechy i listki bazylii

WIĘCEJ >

Aromatyczna zupa ziemniaczana

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część) W rondlu rozgrzewamy tłuszcz (oliwę i masło) Wrzucamy por i podsmażamy przez ok. 4-5 minut Dodajemy ziemniaki oraz przyprawy (curry i…

WIĘCEJ >

Kefir z owocami

Do szklanki wrzucamy owoce i zalewamy kefirem

WIĘCEJ >

Buraczki na ciepło

Buraczki ścieramy na tarce do warzyw na dowolnych oczkach. Podgrzewamy je wraz z masłem, zakwaszamy sokiem z cytryny i doprawiamy solą według uznania. Następnie dodajemy śmietanę i ściągamy buraczki z ognia.

WIĘCEJ >