Wieprzowina z makaronem
Wieprzowina z makaronem
Przygotowanie
- Makaron wkładamy do miski, zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na ok. 10 minut, aby zmiękł
- Następnie makaron odcedzamy i odstawiamy
- Czosnek z imbirem obieramy i drobno siekamy
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy mięso oraz czosnek z imbirem i podsmażamy przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając
- Dolewamy sos sojowy, sok z limonki oraz bulion i zagotowujemy
- Następnie zmniejszamy ogień i podgrzewamy danie przez ok. 8-10 minut, co jakiś czas mieszając (podgrzewamy do momentu, aż wyparuję prawie cały płyn)
- Dodajemy makaron i dokładnie mieszamy, po czym ściągamy patelnię z kuchenki
- Zieleninę drobno siekamy
- Danie nakładamy na talerze i posypujemy zieleniną
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia wieprzowiny.
Autor
Lista składników
- Wieprzowina mięso mielone (300 g)
- Makaron ryżowy (100 g)
- Bulion mięsny (100 ml)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Sos sojowy (10 g)
- Sok z limonki (bio) (6 g)
- Kolendra (świeża) (6 g)
- Czosnek (5 g)
- Imbir korzeń (5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.