fbpx
logo
Szukaj
open close

Smażona wieprzowina z kapustą pak choi

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9c5bcc66-add4-4b05-bb03-7c296897dc71
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Smażona wieprzowina z kapustą pak choi

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w cienkie paski i przenosimy do miski
  • Dodajemy sos oraz tłuszcz (olej) i dokładnie mieszamy
  • Następnie przykrywamy miskę folią i wkładamy do lodówki na ok. 30 minut
  • W rondlu zagotowujemy wodę
  • Kapustę dzielimy na liście, wkładamy do rondla z wrzącą wodą i gotujemy przez ok. 1 minutę
  • Następnie ściągamy rondel z kuchenki, a kapustę odsączamy
  • Czosnek z imbirem obieramy i drobno siekamy
  • Cebulę kroimy w cienkie plasterki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę)
  • Wrzucamy czosnek z imbirem oraz cebulę i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty
  • Dodajemy mięso i smażymy przez ok. 2-3 minuty, cały czas mieszając
  • Dolewamy bulion i zagotowujemy
  • Zmniejszamy ogień, dodajemy kapustę i mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia wieprzowiny.

Danie możesz podawać z dodatkiem makaronu.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina schab (surowy) (500 g)
  • Bulion mięsny (250 ml)
  • Kapusta pak choi (220 g)
  • Cebula dymka (80 g)
  • Sos ostrygowy (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Olej sezamowy ekologiczny (6 ml)
  • Imbir korzeń (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Lodówka, Miska, Nóż, Patelnia, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szparagi z sezamem

Najpierw przygotowujemy szparagi Myjemy je oraz chwytając palcami za końcówkę łodygi odłamujemy jej najtwardszą część Gotowe szparagi kroimy na 4-5 cm kawałki i skrapiamy sokiem z cytryny Delikatnie mieszamy, aby równomiernie pokryły się sokiem Oprószamy solą…

WIĘCEJ >

Komosa ryżowa z owocami

Komosę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu Kulki winogrona kroimy na pół Ananasa obieramy i kroimy w kostkę (twardy środek usuwamy) Do miski przenosimy komosę, dodajemy owoce z orzechami i całość delikatnie mieszamy

WIĘCEJ >

Karkówka z jabłkami karmelizowanymi z kaszą jaglaną zasmażaną z boczkiem

Karkówkę rozbijamy tłuczkiem do mięsa (a najlepiej sztekerem) Lekko solimy i pieprzymy Kaszę jaglaną gotujemy we wrzącej osolonej wodzie i odcedzamy na sicie Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Boczek kroimy w kostkę Jabłko…

WIĘCEJ >

Kurczak w sosie ziołowo-cytrusowym

Czosnek obieramy i drobno siekamy Mięso kroimy w paski i przenosimy do miski Dolewamy bulion i ocet, dodajemy skórkę pomarańczową, cukier oraz czosnek i całość dokładnie mieszamy Miskę przykrywamy folią i wkładamy do lodówki na…

WIĘCEJ >