fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Smażona wieprzowina z kapustą pak choi

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-250
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Smażona wieprzowina z kapustą pak choi

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w cienkie paski i przenosimy do miski
  • Dodajemy sos oraz tłuszcz (olej) i dokładnie mieszamy
  • Następnie przykrywamy miskę folią i wkładamy do lodówki na ok. 30 minut
  • W rondlu zagotowujemy wodę
  • Kapustę dzielimy na liście, wkładamy do rondla z wrzącą wodą i gotujemy przez ok. 1 minutę
  • Następnie ściągamy rondel z kuchenki, a kapustę odsączamy
  • Czosnek z imbirem obieramy i drobno siekamy
  • Cebulę kroimy w cienkie plasterki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę)
  • Wrzucamy czosnek z imbirem oraz cebulę i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty
  • Dodajemy mięso i smażymy przez ok. 2-3 minuty, cały czas mieszając
  • Dolewamy bulion i zagotowujemy
  • Zmniejszamy ogień, dodajemy kapustę i mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia wieprzowiny.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina schab (surowy) (500 g)
  • Bulion mięsny (250 ml)
  • Kapusta pak choi (220 g)
  • Cebula dymka (80 g)
  • Sos ostrygowy (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Olej sezamowy ekologiczny (6 ml)
  • Imbir korzeń (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Lodówka, Miska, Nóż, Patelnia, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kurczak w sosie pomidorowym

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Paprykę kroimy w drobną kostkę Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Mięso kroimy wzdłuż na paski (z jednej piersi…

WIĘCEJ >

Duszona wołowina po grecku

Mięso kroimy w kostkę Czosnek obieramy i drobno siekamy Cebulę obieramy i kroimy w piórka Ziemniaki dokładnie szorujemy i kroimy na pół Na patelni rozgrzewamy 1/3 ilości tłuszczu Wrzucamy połowę mięsa i smażymy przez ok….

WIĘCEJ >

Owsianka dla dziecka 7

Do garnka wsypujemy płatki, wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy owsiankę do momentu, aż konsystencja stanie się gęsta i kleista Wyłączamy kuchenkę, dodajemy sól, cukier oraz tłuszcz i mieszamy Owsiankę…

WIĘCEJ >

Żeberka z dynią makaronową

Marchew, pietruszkę, seler, cebulę i czosnek obieramy, kroimy w plastry Lekko solimy, pieprzymy i kładziemy na dnie wolnowaru Żeberka kroimy w kawałki po 3-4 kostki, solimy i pieprzymy i kładziemy na warzywach Włączamy wolnowar na…

WIĘCEJ >