Smażona wieprzowina z kapustą pak choi
Smażona wieprzowina z kapustą pak choi
Przygotowanie
- Mięso kroimy w cienkie paski i przenosimy do miski
- Dodajemy sos oraz tłuszcz (olej) i dokładnie mieszamy
- Następnie przykrywamy miskę folią i wkładamy do lodówki na ok. 30 minut
- W rondlu zagotowujemy wodę
- Kapustę dzielimy na liście, wkładamy do rondla z wrzącą wodą i gotujemy przez ok. 1 minutę
- Następnie ściągamy rondel z kuchenki, a kapustę odsączamy
- Czosnek z imbirem obieramy i drobno siekamy
- Cebulę kroimy w cienkie plasterki
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę)
- Wrzucamy czosnek z imbirem oraz cebulę i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty
- Dodajemy mięso i smażymy przez ok. 2-3 minuty, cały czas mieszając
- Dolewamy bulion i zagotowujemy
- Zmniejszamy ogień, dodajemy kapustę i mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia wieprzowiny.
Danie możesz podawać z dodatkiem makaronu.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Wieprzowina schab (surowy) (500 g)
- Bulion mięsny (250 ml)
- Kapusta pak choi (220 g)
- Cebula dymka (80 g)
- Sos ostrygowy (20 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Czosnek (10 g)
- Olej sezamowy ekologiczny (6 ml)
- Imbir korzeń (5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Szparagi z sezamem
Najpierw przygotowujemy szparagi Myjemy je oraz chwytając palcami za końcówkę łodygi odłamujemy jej najtwardszą część Gotowe szparagi kroimy na 4-5 cm kawałki i skrapiamy sokiem z cytryny Delikatnie mieszamy, aby równomiernie pokryły się sokiem Oprószamy solą…
WIĘCEJ >Komosa ryżowa z owocami
Komosę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu Kulki winogrona kroimy na pół Ananasa obieramy i kroimy w kostkę (twardy środek usuwamy) Do miski przenosimy komosę, dodajemy owoce z orzechami i całość delikatnie mieszamy
WIĘCEJ >Karkówka z jabłkami karmelizowanymi z kaszą jaglaną zasmażaną z boczkiem
Karkówkę rozbijamy tłuczkiem do mięsa (a najlepiej sztekerem) Lekko solimy i pieprzymy Kaszę jaglaną gotujemy we wrzącej osolonej wodzie i odcedzamy na sicie Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Boczek kroimy w kostkę Jabłko…
WIĘCEJ >Kurczak w sosie ziołowo-cytrusowym
Czosnek obieramy i drobno siekamy Mięso kroimy w paski i przenosimy do miski Dolewamy bulion i ocet, dodajemy skórkę pomarańczową, cukier oraz czosnek i całość dokładnie mieszamy Miskę przykrywamy folią i wkładamy do lodówki na…
WIĘCEJ >