fbpx
logo
Szukaj
open close

Wieprzowina z papryką i cebulą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cff7bbf49-08e8-4d3a-a6a3-acb6cd0ab2c2
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Wieprzowina z papryką i cebulą

Przygotowanie

  • Przygotowujemy marynatę: czosnek obieramy, drobno siekamy i wrzucamy do miski, dodajemy ketchup, musztardę, mąkę i przyprawy (majeranek), wybijamy jajo, dolewamy tłuszcz (5/6 ilości) i całość dokładnie mieszamy
  • Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w plastry o grubości ok. 1,5 cm, a następnie w paski o długości ok. 3-4 cm
  • Pocięte mięso wrzucamy do miski z marynatą i dokładnie mieszamy, po czym wkładamy do lodówki a ok. 30 minut
  • Papryki kroimy w paski (nasiona usuwamy)
  • Cebulę obieramy i kroimy w piórka
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy mięso i smażymy przez ok. 5-6 minut, co jakiś czas mieszając
  • Mięso przenosimy do miski, a na patelnię wrzucamy paprykę z cebulą i smażymy przez ok. 1-2 minuty, co jakiś czas mieszając
  • Dodajemy mięso, mieszamy i smażymy na małym ogniu przez ok. 10 minut
  • Danie możemy podawać np. z dodatkiem ryżu

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia wieprzowiny.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina polędwica (surowa) (500 g)
  • Papryka czerwona (460 g)
  • Cebula (105 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (60 ml)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Ketchup (45 g)
  • Czosnek (20 g)
  • Musztarda (20 g)
  • Mąka ziemniaczana (12 g)
  • Majeranek suszony (9 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Lodówka, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pieczone kotlety wołowe

Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski Anchois drobno siekamy i przenosimy do miski Dodajemy musztardę oraz przyprawy (estragon) i całość dokładnie mieszamy Mięso wkładamy do naczynia płaskiego (niemetalowego), nacieramy marynatą i odstawiamy na…

WIĘCEJ >

Kapusta duszona ze słoniną

Słoninę kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Kapustę kroimy (łatwiej się miesza w garnku) W garnku rozpuszczamy smalec Wrzucamy cebulę, podsmażamy 3 min Dodajemy kapustę i słoninę Dorzucamy liście laurowe i ziele…

WIĘCEJ >

Szynka wieprzowa z wolnowaru z sałatką

Szynka: Karkówkę solimy i pieprzymy Wkładamy do pustego i suchego wolnowaru Przykrywamy pokrywką Ustawiamy wolnowar na 8 godzin na opcję low Wyłączamy wolnowar, czekamy aż trochę ostygnie i wkładamy misę z wolnowaru z mięsem do…

WIĘCEJ >

Zupa czosnkowo-jaglana

Orzechy moczymy w wodzie (najlepiej przez całą noc – około 8 godzin) Czosnek obieramy i siekamy Obieramy ziemniaki i kroimy je w kostkę Kaszę jaglaną przepłukujemy i sparzamy W garnku zagotowujemy bulion i dodajemy kaszę…

WIĘCEJ >