fbpx
logo
Szukaj
open close

Wołowina z sezamem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c42e20826-3a84-4e85-a920-f2998eba0084
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Wołowina z sezamem

Przygotowanie

  • Makaron wkładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na kilka minut, aby zmiękł
  • Następnie makaron odcedzamy, kroimy na krótsze kawałki i odstawiamy
  • Czosnek z imbirem obieramy i drobno siekamy
  • Mięso i paprykę kroimy w cienkie paski
  • Z grochu odcinamy końcówki i kroimy wzdłuż na pół
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy czosnek z imbirem i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty
  • Dodajemy mięso i smażymy przez ok. 4-5 minut, co jakiś czas mieszając
  • Dodajemy paprykę, groch oraz odsączoną z zalewy kukurydzę i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy makaron, wlewamy sos i mieszamy przez ok. 1-2 minuty
  • Sezam prażymy na suchej patelni przez ok. 2-3 minuty
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy sezamem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia wołowiny.

Opcjonalnie możesz posypać danie zieleniną np. szczypiorkiem.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina polędwica (500 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Makaron ryżowy (125 g)
  • Groch cukrowy (100 g)
  • Kukurydza w zalewie (słoik) (100 g)
  • Sos ostrygowy (20 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Sezam biały (10 g)
  • Olej sezamowy ekologiczny (6 ml)
  • Imbir korzeń (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Patelnia, Patelnia - mała, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pieczone ziemniaki z bekonem

Ser żółty ścieramy na drobnych oczkach tarki Szczypiorek siekamy Ziemniaki dokładnie szorujemy, nakłuwamy widelcem skórkę i wkładamy na ok. 10 minut do mikrofalówki Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C Ziemniaki układamy na blachę i…

WIĘCEJ >

Sałata z truskawkami, czereśniami i kurczakiem i migdałami

Mięso lekko solimy i pieprzymy  Rozgrzewamy na patelni tłuszcz Smażymy mięso po 3-4 minuty z każdej strony Sałatę drzemy w palcach i układamy na talerzu Dodajemy wydrylowane czereśnie lub wiśnie Dodajemy truskawki i przecięte na…

WIĘCEJ >

Zapiekanka brokułowo-kalafiorowa

Uruchamiamy piekarnik: 180 st. C – opcja pieczenia „góra-dół. Zagotuj wodę w dużym garnku. Kalafiora i brokuły myjemy i dzielimy na małe różyczki.  Kalafiora gotujemy 20 minut (po 10 minutach gotowania dodajemy brokuły – do…

WIĘCEJ >

Kanapki portobello z jajem

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Z pieczarek odcinamy trzonki Następnie smarujemy pieczarki tłuszczem, posypujemy przyprawami i kładziemy na papier Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 8-10 minut Następnie…

WIĘCEJ >