fbpx
logo
Szukaj
open close

Wołowina z sezamem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c42e20826-3a84-4e85-a920-f2998eba0084
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Wołowina z sezamem

Przygotowanie

  • Makaron wkładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na kilka minut, aby zmiękł
  • Następnie makaron odcedzamy, kroimy na krótsze kawałki i odstawiamy
  • Czosnek z imbirem obieramy i drobno siekamy
  • Mięso i paprykę kroimy w cienkie paski
  • Z grochu odcinamy końcówki i kroimy wzdłuż na pół
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy czosnek z imbirem i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty
  • Dodajemy mięso i smażymy przez ok. 4-5 minut, co jakiś czas mieszając
  • Dodajemy paprykę, groch oraz odsączoną z zalewy kukurydzę i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy makaron, wlewamy sos i mieszamy przez ok. 1-2 minuty
  • Sezam prażymy na suchej patelni przez ok. 2-3 minuty
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy sezamem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia wołowiny.

Opcjonalnie możesz posypać danie zieleniną np. szczypiorkiem.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina polędwica (500 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Makaron ryżowy (125 g)
  • Groch cukrowy (100 g)
  • Kukurydza w zalewie (słoik) (100 g)
  • Sos ostrygowy (20 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Sezam biały (10 g)
  • Olej sezamowy ekologiczny (6 ml)
  • Imbir korzeń (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Patelnia, Patelnia - mała, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Tajska sałatka z wołowiną na ciepło

Mięso wkładamy do miski (niemetalowej), dodajemy przyprawy (chili) i 1/3 ilości sosu, mieszamy i odstawiamy na ok. 30 minut Do (…)

WIĘCEJ >

Gotowana wołowina z warzywami

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Marchewki obieramy i kroimy wzdłuż na pół Ziemniaki obieramy i kroimy na pół (…)

WIĘCEJ >

Aromatyczna wołowina po azjatycku

Mięso kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy na pół Czosnek z imbirem obieramy i drobno siekamy W rondlu rozgrzewamy (…)

WIĘCEJ >

Wołowina a’la curry z cukinią

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Cukinię kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w ćwiartki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (smalec i (…)

WIĘCEJ >

Wołowina curry z ryżem

Cukinię kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w ćwiartki Mięso kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cukinię oraz pieczarki (…)

WIĘCEJ >