fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wrap z serem i z pieczarkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb6ec3554-52e9-4934-8f71-07671739c987
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Wrap z serem i z pieczarkami

Przygotowanie

  • Jajka blendujemy do uzyskania gładkiej masy
  • Wymieszaj widelcem z olejem MCT i z ulubionymi przyprawami
  • Na patelni podgrzewamy delikatnie masło, wylewamy masę, przykrywamy pokrywką i dusimy do momentu ścięcia się białka na powierzchni omleta
  • Na wierzch układamy pieczarki, plastry sera oraz pomidora pokrojonego w kostkę
  • Składamy na pół i dusimy przez około 8 minut
  • Podajemy na talerzu ze szpinakiem

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze propozycje omletów – koniecznie do nich zajrzyj.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 2 jajka kurze roz. M (ok. 102 g)
  • 4 pieczarki (80 g)
  • 1 plaster sera gouda (25 g)
  • 2 łyżki masła klarowanego Ghee (30 g)
  • 1 łyżka oleju MCT (15 g)
  • 2 garście świeżego szpinaku (40 g)
  • 1 pomidor (170 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Miska, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kaczka z wolnowaru z modrą kapustą

Kaczka: Kaczkę kładziemy w wolnowarze Solimy, pieprzymy, posypujemy majerankiem  Ręką wcieramy przyprawy w mięso Cebulę obieramy, kroimy w plastry Gruszkę kroimy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek, kroimy w plastry Cebulę i gruszkę kładziemy…

WIĘCEJ >

Pasztet z grzybami

Grzyby zalewamy wodą i moczymy przez całą noc Rano zmieniamy wodę i zostawiamy jeszcze przez 1 godz. Cebulę, wątróbkę, namoczone grzyby i karkówkę mielimy w maszynce do mielenia mięsa Wlewamy do masy mielonej bulion, dodajemy…

WIĘCEJ >

Grillowana dynia z kiełbasą

Kiełbasy nacinamy na krzyż z dwóch stron Dynię obieramy ze skóry i kroimy w cienkie (0,5 cm) plastry Rozgrzewamy patelnię z łyżką tłuszczu Kładziemy kiełbasy, smażymy po 5 min z każdej strony na małym ogniu…

WIĘCEJ >

Tarta szparagowa z sarną

Ciasto: Mąkę, sól wsypujemy do miski Masło drobno kroimy i dokładamy Mieszamy dokładnie przez kilka minut, aż powstanie jednolita masa Wykładamy blaszkę ciastem po całej powierzchni Nakłuwamy widelcem co pół centymetra i wkładamy do piekarnika…

WIĘCEJ >