fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wrap z serem i z pieczarkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb6ec3554-52e9-4934-8f71-07671739c987
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Wrap z serem i z pieczarkami

Przygotowanie

  • Jajka blendujemy do uzyskania gładkiej masy
  • Wymieszaj widelcem z olejem MCT i z ulubionymi przyprawami
  • Na patelni podgrzewamy delikatnie masło, wylewamy masę, przykrywamy pokrywką i dusimy do momentu ścięcia się białka na powierzchni omleta
  • Na wierzch układamy pieczarki, plastry sera oraz pomidora pokrojonego w kostkę
  • Składamy na pół i dusimy przez około 8 minut
  • Podajemy na talerzu ze szpinakiem

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze propozycje omletów – koniecznie do nich zajrzyj.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 2 jajka kurze roz. M (ok. 102 g)
  • 4 pieczarki (80 g)
  • 1 plaster sera gouda (25 g)
  • 2 łyżki masła klarowanego Ghee (30 g)
  • 1 łyżka oleju MCT (15 g)
  • 2 garście świeżego szpinaku (40 g)
  • 1 pomidor (170 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Miska, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Dynia grillowana i jajo sadzone

Dynię kroimy w plastry, grubości około 0,5 cm Na patelni grillowej rozgrzewamy łyżkę smalcu Kładziemy plastry dyni Lekko solimy i pieprzymy Smażymy z każdej strony po 3-4 min Na drugiej patelni rozgrzewamy łyżkę smalcu Wybijamy…

WIĘCEJ >

Sałatka jarzynowa z wędzonym sumem

Marchew, pietruszkę, seler i ziemniaka płuczemy i wrzucamy do garnka Zalewamy gorącą wodą i gotujemy 25 minut Ogórki kroimy w kostkę i kładziemy na sicie żeby odciekła z nich woda Ugotowane wcześniej jajka obieramy i…

WIĘCEJ >

Szparagi w szynce parmeńskiej

Szparagi płuczemy i odłamujemy sztywne końce. Szparagi pękną same we właściwym miejscu, jeśli zegniemy je w dolnej części. Twarde końcówki wyrzucamy. Szynkę parmeńską kroimy wzdłuż w plastry o szerokości około 4 cm. Każdego szparaga owijamy…

WIĘCEJ >

Miodowo-musztardowe udka z kurczaka

W misce mieszamy wszystkie przyprawy, W tak powstałej marynacie obtaczamy udka z kurczaka, zostawiamy w lodówce na 2 godziny. Ustawiamy piekarnik na 170 st. C, wstawiamy w naczyniu żaroodpornym udka na 25-30 minut. Co 5-10…

WIĘCEJ >