Wrap z serem i z pieczarkami
Wrap z serem i z pieczarkami
Przygotowanie
- Jajka blendujemy do uzyskania gładkiej masy
- Wymieszaj widelcem z olejem MCT i z ulubionymi przyprawami
- Na patelni podgrzewamy delikatnie masło, wylewamy masę, przykrywamy pokrywką i dusimy do momentu ścięcia się białka na powierzchni omleta
- Na wierzch układamy pieczarki, plastry sera oraz pomidora pokrojonego w kostkę
- Składamy na pół i dusimy przez około 8 minut
- Podajemy na talerzu ze szpinakiem
Rady dietetyka
Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji.
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze propozycje omletów – koniecznie do nich zajrzyj.
Autor
Lista składników
- 2 jajka kurze roz. M (ok. 102 g)
- 4 pieczarki (80 g)
- 1 plaster sera gouda (25 g)
- 2 łyżki masła klarowanego Ghee (30 g)
- 1 łyżka oleju MCT (15 g)
- 2 garście świeżego szpinaku (40 g)
- 1 pomidor (170 g)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Dynia grillowana i jajo sadzone
Dynię kroimy w plastry, grubości około 0,5 cm Na patelni grillowej rozgrzewamy łyżkę smalcu Kładziemy plastry dyni Lekko solimy i pieprzymy Smażymy z każdej strony po 3-4 min Na drugiej patelni rozgrzewamy łyżkę smalcu Wybijamy…
WIĘCEJ >Sałatka jarzynowa z wędzonym sumem
Marchew, pietruszkę, seler i ziemniaka płuczemy i wrzucamy do garnka Zalewamy gorącą wodą i gotujemy 25 minut Ogórki kroimy w kostkę i kładziemy na sicie żeby odciekła z nich woda Ugotowane wcześniej jajka obieramy i…
WIĘCEJ >Szparagi w szynce parmeńskiej
Szparagi płuczemy i odłamujemy sztywne końce. Szparagi pękną same we właściwym miejscu, jeśli zegniemy je w dolnej części. Twarde końcówki wyrzucamy. Szynkę parmeńską kroimy wzdłuż w plastry o szerokości około 4 cm. Każdego szparaga owijamy…
WIĘCEJ >Miodowo-musztardowe udka z kurczaka
W misce mieszamy wszystkie przyprawy, W tak powstałej marynacie obtaczamy udka z kurczaka, zostawiamy w lodówce na 2 godziny. Ustawiamy piekarnik na 170 st. C, wstawiamy w naczyniu żaroodpornym udka na 25-30 minut. Co 5-10…
WIĘCEJ >