Omlet prawie serowy
Omlet prawie serowy
Przygotowanie
- Jajka blendujemy z płatkami drożdżowymi, papryką wędzoną i szczyptą soli.
- Rozgrzewamy patelnię z masłem klarowanym.
- Wylewamy masę na patelnię i smażymy do czasu gdy dół omleta się zetnie i zarumieni.
- Omlet obracamy i smażymy z drugiej strony do zarumienienia.
- Można podawać z pokrojoną w kostkę paprykę, świetnie smakuje też z pastą z awokado.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze rozm. M (102 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Płatki drożdżowe (10 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Papryka wędzona mielona (2 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Chłodnik ze szpinaku i awokado
Awokado obieramy, wyrzucamy pestkę Miąższ wkładamy do naczynia, w którym będziemy miksować Seler kroimy w kawałki i dodajemy do naczynia Dodajemy szpinak Dodajemy sok i czosnek niedźwiedzi Dolewamy wodę gazowaną Lekko solimy i pieprzymy Miksujemy…
WIĘCEJ >Pasztet warzywny
Warzywa gotujemy do miękkości (punkt pomijamy jeśli posiadamy ugotowane wcześniej warzywa) Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni Ugotowane warzywa przepuszczamy przez szatkownicę. Następnie mieszamy z jajami, mąką i przyprawami Masę przelewamy do naczynia żaroodpornego Pasztet pieczemy…
WIĘCEJ >Zupa krem z topinamburu
Z warzyw i przypraw ugotować bulion warzywny. Do wywaru dodać pokrojonego pora i drobno pokrojony (wcześniej obrany) topinambur. Gotować około 20 minut. Zmiksować.
WIĘCEJ >Zupa szczawiowa
Szczaw siekamy na kawałki Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy pozostałe składniki i całość gotujemy przez ok. 10 minut
WIĘCEJ >