fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Omlet prawie serowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8497a4c7-5c62-4451-8bae-4cc90180c02f-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Omlet prawie serowy

Przygotowanie

  • Jajka blendujemy z płatkami drożdżowymi, papryką wędzoną i szczyptą soli.
  • Rozgrzewamy patelnię z masłem klarowanym.
  • Wylewamy masę na patelnię i smażymy do czasu gdy dół omleta się zetnie i zarumieni.
  • Omlet obracamy i smażymy z drugiej strony do zarumienienia.
  • Można podawać z pokrojoną w kostkę paprykę, świetnie smakuje też z pastą z awokado.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Maja Wlazły
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze rozm. M (102 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Płatki drożdżowe (10 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Papryka wędzona mielona (2 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Rózga kuchenna

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chłodnik ze szpinaku i awokado

Awokado obieramy, wyrzucamy pestkę Miąższ wkładamy do naczynia, w którym będziemy miksować Seler kroimy w kawałki i dodajemy do naczynia Dodajemy szpinak Dodajemy sok i czosnek niedźwiedzi Dolewamy wodę gazowaną Lekko solimy i pieprzymy Miksujemy…

WIĘCEJ >

Pasztet warzywny

Warzywa gotujemy do miękkości (punkt pomijamy jeśli posiadamy ugotowane wcześniej warzywa) Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni Ugotowane warzywa przepuszczamy przez szatkownicę. Następnie mieszamy z jajami, mąką i przyprawami Masę przelewamy do naczynia żaroodpornego Pasztet pieczemy…

WIĘCEJ >

Zupa krem z topinamburu

Z warzyw i przypraw ugotować bulion warzywny. Do wywaru dodać pokrojonego pora i drobno pokrojony (wcześniej obrany) topinambur. Gotować około 20 minut. Zmiksować. 

WIĘCEJ >

Zupa szczawiowa

Szczaw siekamy na kawałki Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy pozostałe składniki i całość gotujemy przez ok. 10 minut

WIĘCEJ >