Wyśmienita gorąca czekolada
Wyśmienita gorąca czekolada
Przygotowanie
- Czekoladę ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski (odrobine odkładamy do dekoracji)
- Do rondla wlewamy mleko i podgrzewamy do momentu, tuż przed zagotowaniem
- Zmniejszamy ogień, wrzucamy czekoladę i podgrzewamy cały czas mieszając, aż czekolada się rozpuści i połączy z mlekiem
- Dodajemy kakao i dokładnie mieszamy
- Napój przelewamy do kubków, na wierzch lejemy śmietankę i posypujemy startą czekoladą
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia czekoladowych dań.
Autor
Lista składników
- Mleko kokosowe (600 ml)
- Czekolada gorzka (bez mleka) (80 g)
- Śmietanka kremówka 30% (30 ml)
- Kakao w proszku (20 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Napój z mango
Mango obieramy, kroimy na kawałki i umieszczamy w blenderze (lub w naczyniu, w którym będziemy blendować) Dodajemy pozostałe składniki i blendujemy na jednolitą konsystencję
WIĘCEJ >Żeberka z grilla w syropie klonowym
Czosnek obieramy, drobno siekamy i wrzucamy do miski Do miski dodajemy pozostałe składniki (poza żeberkami) i całość dokładnie mieszamy Płaty żeber kroimy na pojedyncze żeberka, wkładamy do miski z marynatą i całość dokładnie mieszamy, tak…
WIĘCEJ >Koktajl brzoskwiniowy
Płuczemy sałatę, brzoskwinie i maliny Brzoskwinie kroimy na pół i wyciągamy pestki Składniki umieszczamy w blenderze Do składników dolewamy 2 szklanki wody Blendujemy
WIĘCEJ >Koktajl jarmużowo-figowy
Myjemy jarmuż, gruszę i figi Wyjmujemy z gruszki gniazda nasienne Składniki umieszczamy w blenderze Dolewamy 2 szklanki wody Blendujemy
WIĘCEJ >