fbpx
logo
Szukaj
open close

Wysoko błonnikowe hamburgery

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9bfe1ad2-5e43-4a78-9990-29dec99161d3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Wysoko błonnikowe hamburgery

Przygotowanie

  • Do miski wkładamy mięso, dodajemy mąkę (przesiewamy przez sitko) i wszystkie przyprawy, wybijamy jaja i całość dokładnie mieszamy
  • Masę dzielimy na ilość porcji podanej w przepisie i formujemy burgery o grubości ok. 1 cm
  • Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy burgery i grillujemy przez ok. 4-5 minut z każdej strony (lub wg upodobań)

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Wołowina mięso mielone (455 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Mąka kokosowa (65 g)
  • Smalec z gęsi (12 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Cebula granulowana (1.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Miska, Patelnia grillowa, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Tacos z wołowiną

Cebulę obieramy i drobno siekamy Na patelni podgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty Dodajemy mięso i smażymy przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając Dodajemy passatę, dolewamy bulion i zagotowujemy…

WIĘCEJ >

Purée ziemniaczane z czosnkiem

Ziemniaki obieramy, kroimy na kawałki i przenosimy do rondla Dolewamy bulion z wodą i gotujemy przez ok. 20-25 minut (do miękkości) Ugotowane ziemniaki odcedzamy (pozostawiamy ok. 50 ml wywaru) i przenosimy z powrotem do rondla…

WIĘCEJ >

Pstrąg pieczony z tymiankiem i cytryną z dodatkiem purée z kalafiora

Piekarnik nagrzewamy do temp. 190 st. C Rybę nacieramy z każdej strony przyprawami i skrapiamy sokiem z cytryny Na rybę kładziemy tłuszcz, a do środka wkładamy plastry cytryny i gałązkę tymianku Rybę zawijamy w folię…

WIĘCEJ >

Ziemniaki z masłem ziołowym

Ziemniaki dokładnie szorujemy, kroimy w ćwiartki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki Zieleninę drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i…

WIĘCEJ >