Wysoko błonnikowe hamburgery
Wysoko błonnikowe hamburgery
Przygotowanie
- Do miski wkładamy mięso, dodajemy mąkę (przesiewamy przez sitko) i wszystkie przyprawy, wybijamy jaja i całość dokładnie mieszamy
- Masę dzielimy na ilość porcji podanej w przepisie i formujemy burgery o grubości ok. 1 cm
- Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz
- Kładziemy burgery i grillujemy przez ok. 4-5 minut z każdej strony (lub wg upodobań)
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Wołowina mięso mielone (455 g)
- Jajo kurze (102 g)
- Mąka kokosowa (65 g)
- Smalec z gęsi (12 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Cebula granulowana (1.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Tacos z wołowiną
Cebulę obieramy i drobno siekamy Na patelni podgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty Dodajemy mięso i smażymy przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając Dodajemy passatę, dolewamy bulion i zagotowujemy…
WIĘCEJ >Purée ziemniaczane z czosnkiem
Ziemniaki obieramy, kroimy na kawałki i przenosimy do rondla Dolewamy bulion z wodą i gotujemy przez ok. 20-25 minut (do miękkości) Ugotowane ziemniaki odcedzamy (pozostawiamy ok. 50 ml wywaru) i przenosimy z powrotem do rondla…
WIĘCEJ >Pstrąg pieczony z tymiankiem i cytryną z dodatkiem purée z kalafiora
Piekarnik nagrzewamy do temp. 190 st. C Rybę nacieramy z każdej strony przyprawami i skrapiamy sokiem z cytryny Na rybę kładziemy tłuszcz, a do środka wkładamy plastry cytryny i gałązkę tymianku Rybę zawijamy w folię…
WIĘCEJ >Ziemniaki z masłem ziołowym
Ziemniaki dokładnie szorujemy, kroimy w ćwiartki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki Zieleninę drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i…
WIĘCEJ >