fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wywar z kurczaka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5baa902c-78b3-4dce-af17-b5d4b128b751

Wywar z kurczaka

Przygotowanie

  • Do garnka wkładamy kurczaka, zalewamy wodą, solimy, doprowadzamy do wrzenia
  • Następnie gotujemy na wolnym ogniu przez 1,5 -2 godziny
  • Wyjmujemy kurczaka, a wywar odcedzamy.
  • W ten sposób ugotowany kurczak nadaje się do spożycia z warzywami, a wywar można wykorzystać do przygotowania zup lub pić bez dodatków

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swoim aktualnym sposobie żywienia związanym z nietolerancjom – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Ugotowany kurczak nadaje się do spożycia z warzywami, a wywar można wykorzystać do przygotowania zup lub pić bez dodatków.

Autor

Ajwendieta
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 2
Porcje: 5
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 tuszka kurczaka (ok. 1,7 kg)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Polędwiczka wieprzowa z grillowanymi warzywami

Włączyć piekarnik na 180 stopni Marchew i kalarepę obrać, pokroić w plastry grubości ok. 0.5 cm Cebulę obrać i pokroić w plastry Paprykę pokroić w plastry Bierzemy dużą patelnię grillową (lub zwykłą jak ktoś nie…

WIĘCEJ >

Naleśniki gryczane z kurczakiem

Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, mieszamy Lekko solimy, dodajemy mąkę, mieszamy Dodajemy tłuszcz, mieszamy Odstawiamy na 10 min, żeby ciasto…

WIĘCEJ >

Spaghetti z cukinii z pulpecikami z sarny duszonymi w rydzach (na wywarze kostnym)

Mięso mielimy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Dodajemy jajko Lekko solimy, pierzymy i dodajemy majeranek Dokładnie mieszamy Formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego Bulion wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia Na gorący płyn…

WIĘCEJ >

Rosół SCD

Wszystkie składniki umieszczamy w garnku Wlewamy wodą, do przykrycia całości jego zawartości Lekko solimy Gotujemy rosół na wolnym ogniu przez 4 godziny (ważny czas gotowania – krócej gotowana marchew może być niedobrze strawiona przez chore…

WIĘCEJ >