fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wywar z kurczaka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5baa902c-78b3-4dce-af17-b5d4b128b751

Wywar z kurczaka

Przygotowanie

  • Do garnka wkładamy kurczaka, zalewamy wodą, solimy, doprowadzamy do wrzenia
  • Następnie gotujemy na wolnym ogniu przez 1,5 -2 godziny
  • Wyjmujemy kurczaka, a wywar odcedzamy.
  • W ten sposób ugotowany kurczak nadaje się do spożycia z warzywami, a wywar można wykorzystać do przygotowania zup lub pić bez dodatków

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swoim aktualnym sposobie żywienia związanym z nietolerancjom – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Ugotowany kurczak nadaje się do spożycia z warzywami, a wywar można wykorzystać do przygotowania zup lub pić bez dodatków.

Autor

Ajwendieta
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 2
Porcje: 5
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 tuszka kurczaka (ok. 1,7 kg)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Leczo z patisona

Patisona obieramy z skóry – najprościej jest pokroić 2 cm płaty i po prostu każdy plaster obrać nożem lub obieraczką, pestki wyrzucić Obranego patisona kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę…

WIĘCEJ >

Zapiekanka z kaszy gryczanej

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w plastry Cukinię kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i podsmażamy cebulę przez 3 min Dodajemy pieczarki, podsmażamy 5 min Kaszę wrzucamy do naczynia żaroodpornego…

WIĘCEJ >

Zupa selerowo-gruszkowa (na wywarze kostnym)

Gruszkę obrać, przekroić na pół, usunąć gniazdo nasienne i ogonek i pokroić w kostkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę Seler obrać i pokroić w kostkę (może być gruba) Bierzemy garnek i rozpuszczamy w nim…

WIĘCEJ >

Spring rolls sajgonki

Mięso podsmażamy w ulubionych przyprawach lub z dodatkiem miodu i musztardy. Włoszczyznę kroimy w paski Arkusze papieru przygotujemy wg instrukcji na opakowaniu – wystarczy chwila moczenia (dociskamy palcami wystające suche fragmenty, papier się nie porwie)…

WIĘCEJ >