fbpx
logo
Szukaj
open close

Zapiekane krewetki i kraby

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c53903240-b85f-410b-a016-91148f2a69f7
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zapiekane krewetki i kraby

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Kokilki lekko smarujemy tłuszczem
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Do osobnej miski wybijamy jajo, dodajemy jogurt, śmietanę oraz połowę sera i ubijamy na gładką masę
  • Zieleninę drobno siekamy i połowę dodajemy do miski
  • Mięso dokładnie oczyszczamy i drobno kroimy, a następnie przenosimy do miski
  • Do miski dodajemy połowę bułki tartej i dokładnie mieszamy
  • Mieszankę nakładamy do kokilek
  • Tłuszcz rozpuszczamy w rondlu
  • Do miski z pozostałym serem wrzucamy zieleninę i bułkę tartą, dodajemy tłuszcz i dokładnie mieszamy, a następnie przenosimy masę do kokilek
  • Kokilki wkładamy do piekarnika na ok. 25-30 minut (pieczemy do momentu, aż wierzch stanie się chrupiący i nabierze złotego koloru)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z krewetkami i krabami.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Krab (świeży) (100 g)
  • Krewetka black tiger (świeża) (100 g)
  • Bułka tarta (100 g)
  • Śmietana jogurtowa 10% (70 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Ser Parmezan (50 g)
  • Serek homogenizowany (45 g)
  • Masło klarowane ghee (45 g)
  • Szczypiorek (10 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Piekarnik, Rondel, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pudding ryżowy z owocami

W garnku roztapiamy tłuszcz Dolewamy mleko, dodajemy tłuszcz, sól oraz cynamon, mieszamy i zagotowujemy Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 40 minut (bez pokrywki), co jakiś czas mieszając drewnianą łyżką Dodajemy cukier i mieszamy…

WIĘCEJ >

Sałatka z grillowanymi warzywami i komosą ryżową

Komosę ryżową płuczemy w gorącej wodzie i gotujemy w 2 szklankach wrzącej wody Ze szparagów odłamujemy końcówki, wkładamy do miski i mieszamy z oliwą z oliwek Rzodkiewki kroimy na ćwiartki, kalarepę w słupki Wrzucamy je…

WIĘCEJ >

Babeczki bakaliowe

Bakalie namaczamy gorącej wodzie. Mąkę mieszamy z wodą i rozpuszczonym olejem na jednolitą, rzadką masę. Napęczniałe bakalie wyciskamy pozbywając się nadmiaru wody i kroimy w drobną kostkę. Wrzucamy bakalię do masy i jeszcze raz mieszamy….

WIĘCEJ >

Orzechy laskowe

Zjeść jako przekąskę lub dodać do wybranego posiłku

WIĘCEJ >