fbpx
logo
Szukaj
open close

Zapiekane krewetki i kraby

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c53903240-b85f-410b-a016-91148f2a69f7
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zapiekane krewetki i kraby

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Kokilki lekko smarujemy tłuszczem
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Do osobnej miski wybijamy jajo, dodajemy jogurt, śmietanę oraz połowę sera i ubijamy na gładką masę
  • Zieleninę drobno siekamy i połowę dodajemy do miski
  • Mięso dokładnie oczyszczamy i drobno kroimy, a następnie przenosimy do miski
  • Do miski dodajemy połowę bułki tartej i dokładnie mieszamy
  • Mieszankę nakładamy do kokilek
  • Tłuszcz rozpuszczamy w rondlu
  • Do miski z pozostałym serem wrzucamy zieleninę i bułkę tartą, dodajemy tłuszcz i dokładnie mieszamy, a następnie przenosimy masę do kokilek
  • Kokilki wkładamy do piekarnika na ok. 25-30 minut (pieczemy do momentu, aż wierzch stanie się chrupiący i nabierze złotego koloru)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z krewetkami i krabami.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Krab (świeży) (100 g)
  • Krewetka black tiger (świeża) (100 g)
  • Bułka tarta (100 g)
  • Śmietana jogurtowa 10% (70 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Ser Parmezan (50 g)
  • Serek homogenizowany (45 g)
  • Masło klarowane ghee (45 g)
  • Szczypiorek (10 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Piekarnik, Rondel, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Makaron z krabami i rukolą

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Chili drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z (…)

WIĘCEJ >

Chrupiące kotleciki krabowe

Mięso z kraba rozdrabniamy (drobno siekamy) i przenosimy do miski Jaja wybijamy na talerz, delikatnie roztrzepujemy i przelewamy do miski (…)

WIĘCEJ >

Enchiladas z krewetkami i krabami

Pikantna salsa pomidorowa Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy w kostkę Następnie przenosimy pomidory do garnka i gotujemy do (…)

WIĘCEJ >

Grillowane szaszłyki krewetkowe

Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Czosnek obieramy i drobno siekamy Cytrynę kroimy w cząstki Patyki do (…)

WIĘCEJ >

Chrupiące miodowe krewetki

Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Zieleninę drobno siekamy Do miski wsypujemy mąkę (kukurydzianą), dodajemy białka oraz (…)

WIĘCEJ >