fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Makaron z krabami i rukolą

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-306
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Makaron z krabami i rukolą

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Chili drobno siekamy
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem oraz chili i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy mięso z kraba i smażymy przez ok. 2 minuty, cały czas mieszając, po czym ściągamy patelnię z kuchenki
  • Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy i wrzucamy z powrotem do garnka
  • Do garnka dodajemy zawartość patelni, skórkę i sok z cytryny oraz zieleninę i całość dokładnie mieszamy
  • Dodajemy rukolę i jeszcze raz mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia makaronów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Krab (świeży) (300 g)
  • Makaron pszenny (muszelki morskie) – bezjajeczny (300 g)
  • Rukola (250 g)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Chili (20 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (12 g)
  • Sok z cytryny (bio) (12 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Cytryna – skórka (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z mozzarellą

Pomidora kroimy w cząstki Pomidora suszonego kroimy w paski Ser kroimy w większą kostkę Na talerzu układamy sałaty, pomidory i ser, całość skrapiamy tłuszczem, sokiem z cytryny oraz octem i posypujemy posiekaną zieleniną oraz pestkami

WIĘCEJ >

Szparagi z cykorią glazurowane miodem

Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w piórka Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy Dodajemy szparagi pokrojone na 4 części każdy Dodajemy cykorię Smażymy po 2 min z każdej strony Dodajemy miód Wlewamy ¼ szklanki wody…

WIĘCEJ >

Marokański gulasz

Cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek siekamy i oba warzywa delikatnie podsmażamy w garnku, na rozgrzanym oleju kokosowym. Następnie dodajemy do nich pokrojony seler naciowy oraz po ok. ½ łyżeczki każdej z przypraw: kurkumy, kuminu, cynamonu…

WIĘCEJ >

Pulpeciki z sarny w warzywach

Pulpeciki Mięso mielmy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Dodajemy jajko Lekko solimy, pieprzymy i dodajemy majeranek Dokładnie mieszamy Formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego Bulion/rosół wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia Na gorący…

WIĘCEJ >