fbpx
logo
Szukaj
open close

Zapiekanka z krewetkami i kiełbasą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5d8a6ded-da4c-4881-905a-d2d1907781e5
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zapiekanka z krewetkami i kiełbasą

Przygotowanie

  • Kiełbasę i paprykę kroimy w kostkę
  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Krewetki oczyszczamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy kiełbasę i podsmażamy przez ok. 5-6 minut, co jakiś czas mieszając
  • Dodajemy krewetki i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty (do momentu, aż będą matowe)
  • Zawartość patelni przenosimy do miski
  • Na patelnię wrzucamy paprykę i cebulę, dodajemy przyprawy (czosnek) i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty (do miękkości), co jakiś czas mieszając
  • Następnie dolewamy na patelnię bulion, dodajemy zawartość miski i doprowadzamy do wrzenia, po czym zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 3 minuty
  • Dodajemy przyprawy (paprykę) i dokładnie mieszamy, po czym ściągamy patelnię z kuchenki

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie i towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych dań z użyciem krewetek lub kiełbasy chorizo.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Opcjonalnie możesz dodać paprykę pepperoni lub jalapeño.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Krewetka koktajlowa (świeża) (240 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Kiełbasa chorizo (170 g)
  • Bulion mięsny (60 ml)
  • Cebula (50 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Czosnek granulowany (6 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Miks sałat z sosem kolendrowym z suszonym schabem

Sałatę i rukolę położyć na talerzu Pomidorki przekroić na ćwiartki Paprykę pokroić w kostkę lub paseczki Pomidory i paprykę położyć na sałacie Posypać cebulą Polać sosem Obok sałaty położyć pokrojony cienko suszony schab

WIĘCEJ >

Kapuśniak myśliwski

Grzyby namaczamy dzień wcześniej wieczorem (wsypać grzyby do ½ szklanki zimnej wody) Mięso kroimy w kostkę centymetr na centymetr W garnku rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu Wrzucamy mięso Zasmażamy 5 min co jakiś czas mieszając Podlewamy…

WIĘCEJ >

Wytrawny omlet kokosowy

Pastę kokosową rozpuszczamy we wrzątku w małym naczyniu. Jajka roztrzepujemy w misce, dodajemy płynną pastę kokosową, ocet jabłkowy i sól. Omlet smażymy na rozgrzanym oleju kokosowym, aż do ścięcia jajka do preferowanego stopnia. Podajemy z…

WIĘCEJ >

Omlet w hiszpańskim stylu

Jajka blendujemy z serkiem i oliwą Rozgrzewamy patelnię Jeżeli patelnia nadaje się do smażenia beztłuszczowego, wylewamy na nią masę bezpośrednio (przy patelniach wymagających natłuszczenia, wlewamy trochę oliwy) Smażymy omleta z dwóch stron. Pod koniec smażenia…

WIĘCEJ >