fbpx
logo
Szukaj
open close

Zapiekanka z pieczarkami i serem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce9bb8989-539b-4340-bc86-5fed7b6f3041
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zapiekanka z pieczarkami i serem

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3 minuty
  • Pieczarki dokładnie oczyszczamy, kroimy w plasterki i dorzucamy na patelnię z cebulą
  • Dodajemy przyprawy, mieszamy i dusimy do miękkości (najpierw pod przykryciem, a później bez przykrycia, aby odparować wodę)
  • Ser ścieramy na grubych oczkach tarki do miski
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Na bagietkę nakładamy równomiernie pieczarki i posypujemy serem, po czym wkładamy do piekarnika na ok. 3-4 minuty (pieczemy do momentu, aż ser się stopi i lekko zarumieni)
  • Szczypiorek drobno siekamy
  • Zapiekankę polewamy ketchupem i posypujemy szczypiorkiem
  • Na zapiekankę możemy dodać więcej, ulubionych składników np. pomidorki koktajlowe lub skwarki boczku

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pieczarka (świeża) (100 g)
  • Ser żółty (80 g)
  • Cebula (50 g)
  • Bagietka (50 g)
  • Masło klarowane ghee (45 g)
  • Szczypiorek (20 g)
  • Ketchup (15 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Pokrywka do patelni, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Cytrynowa zapiekanka z ziemniaków

Ziemniaki obieramy i kroimy w cienkie plastry Cebulę obieramy i drobno siekamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki Piekarnik rozgrzewamy (…)

WIĘCEJ >

Bagietka na ciepło z wołowiną, cebulą i serem feta

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Bagietkę kroimy wzdłuż na pół i każdą połówkę kroimy na 2-3 części Blachę (…)

WIĘCEJ >

Bagietka z szynką parmeńską i camembertem

Bagietkę kroimy wzdłuż na pół i każdą połówkę skrapiamy tłuszczem Ser kroimy w plastry Na jednej połowie bagietki układamy sałatę, (…)

WIĘCEJ >

Zapiekanka warzywna z indykiem

Uruchomić piekarnik: 180 st. C, opcja pieczenia „góra-dół”. Zagotować wodę w dużym garnku. Ugotować kalafiora w małych różyczkach 20 minut. (…)

WIĘCEJ >

Zapiekanka gryczana

Kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu, a piekarnik nastawiamy na 180 st. C. Gdy jest gotowa, odsączamy ją z nadmiaru (…)

WIĘCEJ >