fbpx
logo
Szukaj
open close

Zapiekanka z pieczarkami i serem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce9bb8989-539b-4340-bc86-5fed7b6f3041
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zapiekanka z pieczarkami i serem

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3 minuty
  • Pieczarki dokładnie oczyszczamy, kroimy w plasterki i dorzucamy na patelnię z cebulą
  • Dodajemy przyprawy, mieszamy i dusimy do miękkości (najpierw pod przykryciem, a później bez przykrycia, aby odparować wodę)
  • Ser ścieramy na grubych oczkach tarki do miski
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Na bagietkę nakładamy równomiernie pieczarki i posypujemy serem, po czym wkładamy do piekarnika na ok. 3-4 minuty (pieczemy do momentu, aż ser się stopi i lekko zarumieni)
  • Szczypiorek drobno siekamy
  • Zapiekankę polewamy ketchupem i posypujemy szczypiorkiem
  • Na zapiekankę możemy dodać więcej, ulubionych składników np. pomidorki koktajlowe lub skwarki boczku

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pieczarka (świeża) (100 g)
  • Ser żółty (80 g)
  • Cebula (50 g)
  • Bagietka (50 g)
  • Masło klarowane ghee (45 g)
  • Szczypiorek (20 g)
  • Ketchup (15 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Pokrywka do patelni, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Ciasto marchewkowe z mąki kokosowej

Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi Do miski przelewamy tłuszcz, dolewamy mleko, wybijamy jaja, dodajemy przyprawy (wanilię, z której wydłubujemy nasiona) i całość dokładnie mieszamy Do osobnej miski wsypujemy cukier…

WIĘCEJ >

Cytrynowa zapiekanka z ziemniaków

Ziemniaki obieramy i kroimy w cienkie plastry Cebulę obieramy i drobno siekamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem W naczyniu układamy warstwę ziemniaków, tak…

WIĘCEJ >

Pieczone ziemniaczki

Ziemniaki obieramy i kroimy na kawałki (w dowolny sposób) Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Na blachę wylewamy tłuszcz i wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut W rondlu zagotowujemy wodę Ziemniaki wkładamy do…

WIĘCEJ >

Sałatka z kurczakiem, awokado i pomidorkami

Mięso oczyszczamy i przyprawiamy z każdej strony Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (łój) Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 6-8 minut z każdej strony Pomidorki kroimy na pół Awokado obieramy i kroimy w paski Mięso przenosimy…

WIĘCEJ >